4. dubna 2013 • 12:51

Dříve hajloval, teď se Di Canio diví: Proč si myslíte, že jsem fašista?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsem rasista! Ani fašista! Paolo Di Canio přesvědčuje Brity, že není fanouškem pravicového extrémismu. A nechce, aby jeho a Sunderland, kam nastoupil jako nový kouč, za to haněli novináři. Tvrzení, že Di Canio je zatvrzelý fašista, je prý snůška nesmyslů. Jak si ale potom vysvětlit jeho několikanásobné hajlování?



Paolo Di Canio se v minulosti mnohokrát přihlásil k fašismu tím, že před fanoušky Lazia Řím zuřivě vztyčil pravici. Před osmi lety byl dokonce za gesto pokutován a suspendován na jeden zápas.

V Anglii se téma otevřelo znovu poté, co 44letý trenér přijal nabídku Sunderlandu. Nejprve nechtěl novinářům na dotazy týkající se jeho politického vyznání odpovídat. A označil to za drzost.

Sympatie k italskému fašismu Paolo di Canio nikdy neskrýval
Sympatie k italskému fašismu Paolo di Canio nikdy neskrýval

Ve snaze ukončit kontroverzní spekulace později ovšem vydal prohlášení, ve kterém přesvědčuje veřejnost, že není extrémistou.

„Nejsem rasista. A nepodporuji ani fašistickou ideologii,“ řekl Di Canio „Respektuji každého. Jsem mužem fotbalu, který je spolu s rodinou to jediné, o co se zajímám. A odteď už budu mluvit jenom o fotbale…“

Di Canio nahradil na postu trenéra Sunderlandu odvolaného Martina O'Neilla. Jeho příchod však pobouřil tisíce fanoušků, kteří odmítají fašistu na lavičce.

Italský kouč se ohradil i proti údajnému výroku z minulosti, že „není rasista, ale fašista“. Prý to nikdy neřekl.

„Opakuji, nejsem fašista!“ přesvědčuje. Ale kdo mu věří?

Tak se Paolo di Canio choval po utkání Lazia Řím v roce 2005Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud