13. května 2013 • 10:58

Na Rooneyho se pískalo! Podal žádost o přestup, potvrdil Ferguson

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sir Alex Ferguson potvrdil informaci, že Wayne Rooney požádal vedení Manchesteru United o přestup do jiného klubu. Zároveň ale řekl, že anglický útočník na Old Trafford zůstane. Klub prý nemá zájem prodávat svůj klenot, byť nespokojený. „Snad si to ještě rozmyslí,“ uvedl Ferguson po posledním domácím zápase na lavičce „rudých ďáblů“.



Wayne Rooney během mistrovských oslav Manchesteru United se svým synem a manželkou.Foto ČTK/AP
Wayne Rooney se v nedělním zápase proti Swansea neobjevil ani mezi náhradníky. A duel sledoval pouze z tribuny. Na hřiště vstoupil až při mistrovských oslavách, které si užíval se synem. Vyslechnout si nicméně musel nespokojený tábor fanoušků, který na něj pískal a bučel.

Důvod byl zřejmý.

„Myslím, že Rooney dnes ani hrát nechtěl. Jednoduše proto, že požádal o přestup do jiného klubu,“ řekl po utkání Sir Alex Ferguson, za kterým anglický útočník přišel s prosbou již před dvěma týdny.

„Ale odmítli jsme to. Wayne by si měl svoji budoucnost ještě promyslet, protože tady zůstane.“

Jasný Fergusonův vzkaz zamotal pouze následný rozhovor po tiskové konferenci. To když na přímý dotaz, zda Rooney zůstane v United, odvětil jednomu z reportérů: „To už teď není moje rozhodnutí.“

Rooneyho nespokojenost pramení údajně z toho, že v několika zápasech usedl jen na lavičku náhradníků. A že jeho postavení v klubu se s příchodem Robina van Persieho celkově změnilo. K tomu by podle Fergusona ale nedošlo, pokud by hrál v top formě.

„Myslím, že byl možná trochu frustrovaný, protože jednou nebo dvakrát v posledních týdnech nenastoupil,“ uvedl uznávaný trenér.

Toho během mistrovských oslav bedlivě sledovali britští novináři. A všimli si, že zatímco většinu svých svěřenců emotivně objal, Rooneyho pouze formálně poplácal po rameni a podal mu ruku.

List Daily Mail, který o Rooneyho požadavku informoval už minulý týden, tvrdí, že anglický forvard chce po devíti letech strávených v United odejít do Chelsea. Ale částku 25 milionů liber, kterou hodlá londýnský klub nabídnout, bude muset patrně ještě navýšit.

Sir Alex Ferguson poplácal Waynea Rooneyho pouze po rameni. Většinu hráčů přitom emotivně při posledním domácím zápase na lavičce United objal.Foto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud