10. června 2013 • 16:13

Jsem šťastný, jsem Happy One, řekl Mourinho po návratu do Chelsea

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér José Mourinho je oficiálně zpět v Chelsea. Jeho druhé angažmá startuje téměř deset let po jeho prvním příchodu na Stamford Bridge. Kouč, který naposledy vedl Real Madrid, shrnul na tiskové konferenci své pocity do dvou slov. „Jsem šťastný,“ prohlásil na tiskové konferenci.



„Čas letí. Připadá mi to, jako by to bylo teprve pár dní, ale od chvíle, kdy jsem tu byl poprvé, už uběhlo devět let. Stala se spousta věcí, prošel jsem několik klubů, ale něco se nezměnilo,“ vykládal portugalský kouč.

„Mám stejnou povahu, jsem to pořád já, mám stejné srdce a pořád je ve mně hodně emocí spojených s velkou vášní pro fotbal,“ svěřil se Mourinho, jenž v klubu nahradil neoblíbeného španělského manažera Rafaela Beníteze. „Když mám popsat, jak se teď cítím, tak musím říct, že jsem šťastný člověk.“

Portugalec vypadal spokojeně. „Myslím, že se vracím v tom nejlepším okamžiku. Mám hodně znalostí a zkušeností, jsem v klubu, co jsem miloval a který i dál miluji. Je to ideální stav, jen je mi líto, že příprava na novou sezonu nezačíná už v úterý,“ svěřil se Mourinho.

Bývalý kouč FC Porto, Interu Milán, či Realu Madrid tvrdí, že v Chelsea začíná od nuly. „Chelsea je výjimečný klub s náročnými fanoušky. Chci být respektován za to, čeho jsem dosáhl v minulosti, ale také chci být milován kvůli tomu, co ještě dokážeme. Všichni v klubu znají moji mentalitu a vědí, že jsem přišel udělat to nejlepší pro Chelsea.“

Mourinho dobře ví, že jej fanoušci budou milovat. Už dávno volali po jeho návratu. „Je proto jasné, že budou mít vysoká očekávání. Je to výzva. Kdybych si ale mohl vybrat nějaké slovo, jak se teď cítím, řekl bych, že jsem šťastný.

Portugalský trenér José Mourinho byl na pondělní tiskové konferenci oficiálně představen jako nový manažer londýnské Chelsea.
Portugalský trenér José Mourinho byl na pondělní tiskové konferenci oficiálně představen jako nový manažer londýnské Chelsea.

Portugalský manažer rovněž řekl, že nikdy nešel do války s ruským majitelem Chelsea Romanem Abramovičem.

„Četl jsem, že jsem byl vyhozen, že jsme kompletně zpřetrhali všechny vazby, ale mohu všechny ubezpečit, že k mému konci v roce 2007 došlo po vzájemné dohodě,“ vysvětloval Mourinho. „Došli jsme k názoru, že to bylo nejlepší pro obě strany. Nelituji toho rozhodnutí,“ dodal.

S londýnským klubem podepsal Mourinho smlouvu na čtyři roky. Vydělat by si měl údajně 40 milionů liber (1,2 miliardy korun).

Po odchodu z Chelsea vedl Mourinho Inter Milán. S Nerazzurri dvakrát triumfoval v Serii A a přidal i vítězství v Lize mistrů. Poté bývalý úspěšný kouč Porta zamířil do Realu a s Bílým baletem loni získal mistrovský titul.

Z klubu však neodešel v nejlepším a například podle záložníka Barcelony Andrése Iniesty svým kontroverzím chováním poškodil španělský fotbal. Z toho si však Mourinho příliš těžkou hlavu nedělá.

"Ublížil jsem španělskému fotbalu tím, že jsem ukončil nadvládu Barcelony," uvedl Mourinho. "Vypadalo to jako nadvláda bez konce, ale Real porazil Barcelonu ve finále poháru, v utkání o Superpohár a rekordním způsobem - díky 100 bodům a 101 gólům - získal i titul," přidal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud