Pavel Janega
10. července 2013 • 04:00

Sparta vydělá balík! Bonyho přestup jí vynese 49 milionů korun

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se těší z přestupu Bonyho Wilfrieda, který míří do Swansea. Na Letnou přitečou miliony. V lednu 2011 z jeho prodeje do Arnhemu utržila více než 100 milionů korun. Teď na dalším přesunu gólového zabijáka vydělá podle informací iSport.cz dalších 49 milionů korun. Jde o procentuální sumu ze zisku nizozemského klubu.



Bony WilfriedFoto Pavel Mazáč Sport
Jak se milionů pro Spartu dopátrat?

Z celkové částky 14 milionů eur, kterou zaplatí Swansea, odečteme 4,5 milionu eur. Tolik Letenští utržili při prodeji Bonyho do Nizozemska. Zbude čistý zisk Arnhemu 9,5 milionů eur – a z něho náleží Spartě podle klauzule ve smlouvě 20 procent.

To dělá 1,9 milionu eur, v přepočtu téměř 49 milionů korun. Což je zajisté příjemný bonus.

Není tedy divu, že si na Letné mnou ruce. Transfer Bonyho Wilfrieda se podařilo Spartě vyjednat za dobrých podmínek, z kterých těží i po dvou a půl letech.

"Musím jménem Sparty poděkovat nejen Bonymu, ale i jeho manažerovi Daliboru Lacinovi. Ten má totiž na tomto projektu obrovskou zásluhu a vždy hájil naše zájmy, čehož si moc vážíme," řekl Jakub Otava, člen letenského představenstva.

Bony Wilfried míří do Swansea po několikatýdenních jednáních. Velšský klub, který si díky vítězství v Ligovém poháru zahraje Evropskou ligu, upřednostnil před lukrativní nabídkou Machačkaly.

Kolem Bonyho kroužili i jiní zájemci. Spekulovalo se o Newcastlu, Evertonu, West Hamu nebo několika bundesligových klubech.

Před pár měsíci bylo jeho jméno spojováno také s Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud