11. července 2013 • 15:55

Bony podepsal smlouvu se Swansea a vzkazuje: Sparto, díky!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

A je ruka v rukávě. Teď už definitivně. Bony Wilfried podepsal avizovanou smlouvu v Premier League, kde si plácl se Swansea. Labutě za útočníka z Pobřeží slonoviny zaplatí nizozemskému Arnhemu rekordních 12 milionů liber (asi 360 milionů korun). Z toho zhruba 50 milionů poputuje na účet pražské Sparty. A i na tu si populární Bony ve svůj velký den vzpomněl.



„Za angažmá v Anglii vděčím i Spartě,“ nechal se „Daddy Cool“, jak mu přezdívali fanoušci v Nizozemsku, slyšet podle sparťanského Twitteru. „O přestupu se už nějakou dobu mluvilo, takže jsem rád, že to všechno klaplo,“ citují spokojeného střelce stránky Swansea.

„Teď je důležité se soustředit na výzvu, která je přede mnou, protože chci udělat fanoušky Swansea velice šťastnými,“ slibuje Bony.

Jeho nový klub za něho zaplatil nejvyšší částku ve své historii, před tím Jacks utratili nejvíc za Pabla Hernandeze, a to 5,55 milionů liber, takže ještě méně než půlku.

„Swansea jsem v minulé sezoně hodně sledoval, mají některé dobré hráče a líbí se mi styl, jakým hrají. Je to podobné jako v Nizozemsku, takže věřím, že se ze mě ve Swansea stane ještě lepší fotbalista,“ vykládal reprezentant Pobřeží slonoviny.

„Věřím, že je to pro mě správný krok, perfektní přestup. Měl jsem hodně nabídek z celého světa, včetně Anglie, Francie, Ukrajiny, Ruska nebo Spojených arabských emirátů. Ale vybral jsem si Swansea, protože je to dobrý klub s odpovídajícím stylem, výborným manažerem a – samozřejmě – hraje Premier League. Všechno jsem zvážil a Swansea vyšla jako nejlepší,“ pochvaluje si Bony svůj krok. A Sparta, která ho do velkého fotbalu vyslala, musí být také spokojená…

Exsparťanský útočník Bony Wilfried střílel v nizozemské lize gól za gólem a získal angažmá v Premier League
Exsparťanský útočník Bony Wilfried střílel v nizozemské lize gól za gólem a získal angažmá v Premier League

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud