Jan Podroužek
4. prosince 2013 • 11:07

Čechova pozice v Chelsea v ohrožení. Courtois nechce od léta jen zaskakovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestli se Petru Čechovi vrátí do Chelsea konkurent, už jistě nebude mít česká jednička tak pevnou pozici. Thibault Courtois, který momentálně hostuje z londýnského klubu v Atléticu Madrid, si dupnul. „Jestli se vrátím na Stamford Bridge, chci férový boj s Petrem Čechem a větší prostor,“ vzkázal 21letý Belgičan trenérovi José Mourinhovi.



Courtoisovi to v Atléticu jde. S týmem je po patnácti kolech španělské ligy stejně na body s první Barcelonou. Navíc nedávno získal ocenění Španělský gólman roku. „Je to nejkrásnější individuální ocenění, jaké jsem kdy v kariéře vyhrál. Před dvěma roky jsem byl korunován jako nejlepší brankář v Belgii, ale tohle je na ještě vyšší úrovni,“ rozplýval se Courtois.

Zvyšuje si renomé. Vylepšuje si pozici. Jestli se v létě vrátí do Chelsea, už prostě nechce být jasnou dvojkou za Čechem. „Je mi 21 let, potřebuju jako brankář růst. Nechci se v tom ještě příliš hrabat, ale o mé budoucnosti se rozhodne během několika málo příštích měsíců,“ ví talentovaný gólman.

Chelsea nabídla Courtoisovi novou smlouvu do roku 2019. Tu však Belgičan zatím odmítá podepsat.

„Chci, aby se v Chelsea rozhodovalo o jedničce na základě aktuálních výkonů a ne podle pověsti brankáře,“ pověděl Courtois.

„Blues“ svůj mladý talent chtějí v létě stáhnout z hostování a nainstalovat ho do kádru. Ovšem Courtois se obává, že bude jen Čechův záskok.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud