9. prosince 2013 • 12:24

Zlý chlapec lámal kosti. Teď ho chce Chelsea, nabízí stovky milionů

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlý chlapec, obránce Kurt Zouma z francouzského Saint Etienne, má vyléčit problémy londýnské Chelsea v defenzivě. Manažer „Blues“ José Mourinho ho podle anglických médií zařadil na první místo zimních posil. Klub, v jehož brance chytá Petr Čech a v kádru je i Tomáš Kalas, za něj hodlá vydat deset milionů liber, tedy zhruba 310 milionů korun.



Fotbalisté Chelsea chřadnou, naposledy v Premier League prohráli na půdě Stoke 2:3, a vedení londýnského klubu je v pozoru. Pokud by defenziva fungovala stejně špatně (za tři zápasy inkasovala sedm branek), sny o mistrovském titulu by byly brzy pryč. Trapas se Stoke byl prý pro manažera Mourinha poslední kapkou, v zimě se chystá nakupovat posily do obrany.

VIDEO: Podívejte se na Zoumův zákrok z francouzské ligy

A pokud vše klapne, dá se čekat, že Chelsea řádně přitvrdí. Získat chce totiž devatenáctiletého obránce Zoumu z francouzského Saint Etienne, jenž si v současnosti odpykává desetizápasový trest za jeho hrůzostrašný zákrok na záložníka Sochaux Thomase Guerberta. Tomu Zouma v listopadu zlomil nohu. Následně se za svůj faul omluvil s tím, že nešlo o úmysl zranit protihráče.

„Chtěl jsem zahrát míč, ale bohužel to dopadlo jinak a došlo ke zranění. Byl jsem z toho v šoku a hned jsem se omluvil. Doufám, že se co nejdříve vrátí na hřiště,“ kál se Zouma. O mladíka měly v minulosti zájem i Manchester United a Manchester City. Za kanálem La Manche má ale francouzský reprezentant skvělou pověst.

Anglická média dala kouči Mourinhovi další rady, co má v budoucnu udělat. Jediné čisté konto Petra Čecha v deseti zápasech Premier League, to je prý jasný signál, aby povolal belgického gólmana Thibauta Courtoise z hostování v Atlétiku Madrid. To však půjde realizovat nejdříve v létě. Stejně tak novináři volají po tom, aby se vrátil z hostování další Belgičan Lukaku.

Stížnosti kapitána Chelsea Johna Terryho byly marné, Chelsea ve Stoke překvapivě prohrála
Stížnosti kapitána Chelsea Johna Terryho byly marné, Chelsea ve Stoke překvapivě prohrála

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud