Karel Häring
31. prosince 2013 • 18:45

(Anti)hrdina Eto'o se přiznal: S Liverpoolem jsem měl jít asi ven

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Svým gólem rozhodl v neděli o vítězství Chelsea nad Liverpoolem (2:1), jenže fanoušky poraženého celku cloumala zloba. Samuel Eto´o podle nich neměl být od druhé minuty na hřišti kvůli brutálnímu faulu na Jordana Hendersona. A kamerunský útočník dnes upřímně prohlásil. „Asi to měla být červená.“



Uběhlo jen několik desítek vteřin nedělního šlágru 19. kola anglické Premier League, když domácí Samuel Eto´o nešetrně zasáhl záložníka hostů Jordana Hendersona těsně pod koleno.

Sudí Howard Webb sice odpískal nedovolený zákrok, z nějž Liverpool následně otevřel skóre, jenže kamerunský útočník unikl červené kartě, kterou si mimo jiné i podle bývalého sudího Marka Halseyho zasloužil. A samotný Eto´o ještě v průběhu první půle vstřelil vítězný gól „blues“.

„Asi to měla být červená,“ přiznal v rozhovoru pro list The Sun. „Ale já nejsem rozhodčí. Každý má právo na svůj názor, ovšem musíme respektovat verdikt rozhodčího. Během prvních minut zápasu je všechno vypjaté, nicméně lidé vědí, že nejsem žádný brutální hráč. Bylo mi líto, když jsem viděl Jordana na zemi, a tohle beru jako příležitost se mu omluvit,“ prohlásil.

Bývalý forvard Barcelony byl ještě u jednoho kontroverzního momentu, v druhé půli po kontaktu s ním upadl ve vápně Luis Suárez a hosté se dožadovali penalty. V tomto případě je však Eto´o přesvědčen, že Webb rozhodl správně.

„Ano, byl tam kontakt, ale nefauloval jsem ho,“ nechal se slyšet. „Sudí odvedl svou práci, stál od nás dva metry. Všichni nemůžeme být rozhodčími a pro lidi je lehké diskutovat o verdiktech, když jsou daleko od zápasu,“ dodal.

Chelsea patří po posledním vítězství třetí příčka s dvoubodovou ztrátou za vedoucím Arsenalem. Na Nový rok se v rámci 20. kola představí v Southamptonu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud