20. dubna 2014 • 09:58

Sudí to na Chelsea schytal! Mourinho útočil ironií, jeho asistent rukama

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Penalta nebyla! Když v 81. minutě odpískal rozhodčí Mike Dean pokutový kop proti Chelsea, každý na lavičce domácích si byl jistý, že udělal po pádu Jozy Altidora ze Sunderlandu v pokutovém území totálně mylné rozhodnutí. A opakované televizní záběry jim dávaly za pravdu. Hosté z penalty zvýšili na 2:1, vedení ve zbytku zápasu uhájili a ukončili 78 zápasů dlouhou sérii neporazitelnosti Chelsea pod vedením trenéra Josého Mourinho na Stamford Bridge.



MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 4. • 18:30
Chelsea FC
Chelsea FC
1:2
ONLINE
19. dubna
18:30
Sunderland AFC
Sunderland AFC
Góly

Domácí: 12. Eto´o

Hosté: 18. Wickham, 82. Borini

Sestavy

Domácí: Schwarzer – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Oscar (59. Ba), Salah (66. Schürrle), Matić, Willian – Eto´o (74. Torres).

Hosté: Mannone – Brown, O´Shea (C), Vergini, Alonso – Larsson (90+3. Čelůstka), Johnson (66. Giaccherini), Colback, Cattermole, Borini – Wickham.

Náhradníci

Domácí: Hilário, Luiz, Lampard, Mikel, Schürrle, Torres, Ba

Hosté: Ustari, Čelůstka, Ba, Giaccherini, Mavrias, Altidore, Scocco

Karty

Domácí: Torres

Hosté: Cattermole, Brown

Rozhodčí

Dean – Collin, Burt – Dowd

Stadion

Stamford Bridge, London

Porážku s týmem, který až do tohoto zápasu byl v Premier League poslední, na Chelsea vnímali jako křivdu. Překvapivý výsledek hodně snížil šance, že by mohli ohrozit vedoucí Liverpool. Najevo to bezprostředně dal Mourinhův asistent Rui Faria. Po sudím Deanovi se začal okamžitě naštvaně sápat, až ho ostatní členové realizačního týmu včetně Mourinha museli zastavit. Faria kvůli tomu putoval předčasně na tribunu.

 

Zlost cloumala evidentně také Mourinhem. Patrné to bylo na tiskové konferenci, během níž pronesl 140 sekund dlouhou promluvu, aniž by dovolil novinářům pokládat otázky. Svoje dojmy ze zápasu shrnul do čtyř bodů:

1) „Chci poblahopřát svým hráčům. Udělali všechno, co mohli, od první minuty do posledních chvil. Někdy chválíme hráče, když vyhrajeme. Proto je podle mě správné udělat to samé občas i po porážce.“

2) „Blahopřání patří i Sunderlandu. Nezáleží na tom jak, jeho hráči prostě zvítězili. Mají fantastické tři body. Je fér poblahopřát i jim.“

3) „A pak také musím poblahopřát zase rozhodčímu Miku Deanovi. Jeho výkon byl prostě neuvěřitelný, a když podobné výkony rozhodčí předvádějí, chvála od trenérů jim prostě patří. Tak fantastický výkon.“

4) „Moje gratulace patří i šéfovi sudích Mike Rileymu. Rozhodčí odvádí skvělou práci celou sezonu – zvlášť v posledních měsících v zápasech týmů, které usilují o titul. Absolutně skvělé výkony. Gratuluji, pane Riley!“

Mourinho tak dosáhl v kritice sudích dalšího stupně. Není pochyb, že při hodnocení výkonu rozhodčích myslel vše ironicky, zároveň se chtěl vyhnout případným sankcím od Fotbalové asociace za kritiku mužů s píšťalkou.

Mourinha moho těšit, že za pravdu mu dal i soupeř. „Viděl jsem penaltovou situaci na počítači a rozumím, proč se baví o tom, zda byla nebo nebyla penalta,“ uznal trenér Sunderlandu Gus Poyet.

I José Mourinho musel pomoci zastavit svého asistenta Ruie Fariu, aby nenapadl rozhodčího
I José Mourinho musel pomoci zastavit svého asistenta Ruie Fariu, aby nenapadl rozhodčího

VIDEO | Sestřih zápasu Chelsea - Sunderland 1:2

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud