8. července 2014 • 11:48

Van Gaal zavádí tvrdý režim v United: Kratší dovolená i večerní tréninky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhorší sezona za posledních 25 let přináší důsledky. A vůbec nevadí, že hlavní šéf Luis van Gaal má s nizozemskou reprezentací povinnosti na jiném místě planety. Fotbalisté Manchesteru United zahájili přípravu pěkně zostra. Novinkou byl večerní trénink, největší opory se navíc budou muset hlásit velmi brzy poté, co skončily sezonu na mistrovství světa.



Van Gaal je nejvyzdvihovanějším trenérem na šampionátu v Brazílii. Svými překvapivými tahy mate jednoho soupeře za druhým. Naposledy šokoval nečekanou výměnou brankářů před penaltovým rozstřelem s Kostarikou.

Vedle taktických kejklí u nizozemské reprezentace, kterou chystá na středeční semifinále s Argentinou, už zvládá na dálku řídit i přípravu Manchesteru United. Na téhle prestižní adrese totiž po turnaji začne svou novou trenérskou misi.

United v pondělí zahájili přípravu, kterou měli pod palcem Van Gaalovi asistenti Albert Stuivenberg a Ryan Giggs. Podle notiček svého nadřízeného hned hráčům ordinovali  pořádné "kapky".

Nejelo se v žádném klidném tempu, jak bývá při prvních cvičeních zvykem. Členové kádru strávili v tréninkovém centru v Carringtonu pěkně celý den. Tým si odbyl dvoufázový trénink. Jednotky na sebe nenavazovaly, hráče po dopolední makačce čekala ještě večerní šichta, která startovala až od půl šesté.

Louis van Gaal.Foto EPA

Dvaašedesátiletý kouč se netají tím, že dokáže být ke svým svěřencům přísný. Na Old Trafford k tomu bude mít naprosté svolení. Poté, co hrdý a pyšný klub prožil katastrofální ročník, musí přijít revoluce. S ní také spojená náročná práce a dřina.

Neodfrknou si ani ty největší hvězdy. Van Gaal chce, aby se do přípravy velmi brzy zapojili i hráči, co reprezentovali na šampionátu v Brazílii. Wayne Rooney, Danny Welbeck, Phil Jones, Chris Smalling a Luke Shaw by s mužstvem měli odletět už příští týden na přípravný kemp do Kalifornie.

Přitom je běžné, že hráči po náročné sezoně dostávají měsíční volno. Van Gaalovi se hráči budou hlásit už 24 dní poté, co Anglie odehrála poslední zápas skupiny MS s Kostarikou (0:0).

Souboru United tak začínají perné časy. Navíc se dá očekávat, že v kádru nastane ještě pořádný průvan. Rozjednaných je řada posil, které se začnou podepisovat po skončení fotbalového karnevalu v Brazílii. 

Trenér Louis van Gaal a záložník Memphis Depay
Trenér Louis van Gaal a záložník Memphis Depay

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud