10. července 2014 • 13:01

Mourinho povýší Čecha. I tak může v Chelsea skončit na lavičce

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpátky do práce! V Chelsea se ještě před koncem mistrovství světa rozběhla příprava na novou sezonu. Mezi fotbalisty, kteří se hlásili na prvním tréninku kouči José Mourinhovi, nechyběl ani brankář Petr Čech. I přes příchod talentovaného Thibauta Courtoise, chce Mourinho svoji dlouholetou jedničku udržet. Svojí důvěru mu plánuje dát najevo i tím, že ho povýší v týmové hierarchii.



Terry, Ivanovič, Ba… a také Čech. Na prvním tréninku po dovolené se v Chelsea objevily známé tváře. Čech převážnou část volna strávil rehabilitací po operaci ramene, jež ho připravila o závěr minulé sezony. Ale také se musel zabývat svojí budoucností. Spekulace o jeho odchodu znovu zesílily.

Mourinho má ale podle informací listu The Times v hlavě plán, jak oba vynikající gólmany udržet na jednom místě. Čechovi chce nabídnout pozici zástupce kapitána Johna Terryho. Ta se uvolnila poté, co ze Stamford Bridge definitivně odešel záložník Frank Lampard. Tímto tahem chce zdůraznit Čechovu důležitost pro mužstvo – ať už by byl na hřišti, nebo zůstal mezi náhradníky. Courtois by však měl v sestavě přednost.

Čech však požaduje jiného: férovou šanci zabojovat s Cortoisem o post týmové jedničky a dává najevo odhodlání možná již předem rozhodnutý boj nevzdat. „Mým cílem je vrátit se do Anglie a přesvědčit trenéra, abych hrál. O nějaké nabídky se nezajímám,“ uvedl minulý týden na zahájení své fotbalové školy v Praze.

Pokud by se nakonec rozhodl změnit dres, neměl by Čech o nabídky nouze. Nejvíc se v poslední době mluvilo o zájmu Monaka a Paris St. Germain.

Čech: Nabídky mám, ale v Chelsea chci zůstat i dál
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud