17. srpna 2014 • 13:30

Naděje pro Čecha? Když bude chytat, Courtois může jít, řekl Mourinho

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech, nebo Thibaut Courtois? José Mourinho se raději snažil ani nenaznačovat. Trenér Chelsea před pondělním zápasem v Burnley znovu odmítl jednoznačně říct, koho postaví v prvním ligovém kole mezi tyče. „Se vším respektem k brankářům na celém světě, Chelsea má teď dva ze tří nejlepších brankářů na světě. To je výjimečné,“ řekl o nelehké volbě.



O moc otevřeněji nepůsobil Mourinho ani ve chvíli, když mluvil o tom, jaký by byl další osud brankářského náhradníka. „Pokud bude Petr hrát, Courtois může myslet na odchod,“ oznámil krátce. Bylo by tomu i naopak, kdyby Čech po deseti letech přišel v klubu o výsadní postavení? To už Mourinho neřešil.

„Oba pracují velmi tvrdě a jsme šťastní, že je máme,“ popřel, že by rivalita vnášela do mužstva favorita Premier League zbytečné napětí.

O chvíli později připustil, že nebude jednoduché, pokud by Čech i Courtois zůstali v týmu spolu. „Jestli jeden z nich bude mojí první volbou, musím podporovat i toho dalšího. Nemůžu nechat druhého výjimečného brankáře čekat tři, čtyři měsíce na start v Ligovém poháru,“ vyprávěl Mourinho.

Znovu také zopakoval, že se při konečném verdiktu oprostí od vnějších vlivů. „Musím myslet pragmaticky, zapomenout, schovat emoce a rozhodnout se, co je nejlepší pro tým a pro klub.“

Čechův výraz je vypovídající. Do základní sestavy Chelsea ho nepustí jeho konkurent Thibaut Courtois.
Čechův výraz je vypovídající. Do základní sestavy Chelsea ho nepustí jeho konkurent Thibaut Courtois.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud