22. srpna 2014 • 13:01

Střídání šílenců! Suáreze nahradí Balotelli. Kdo je větší průšvihář?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Luis Suárez i přes svůj čtyřměsíční zákaz na kousnutí Itala Chielliniho na MS v Brazílii přestoupil do Barcelony. Pokud si ale fanoušci Liverpoolu mysleli, že si aspoň odpočinou od neustálých kauz, spletli se. Jako náhrada totiž přichází jiný vyhlášený rebel Mario Balotelli. Seznam průšvihů obou fotbalistů je skutečně pořádně dlouhý. Kdo je podle vás větší šílenec? Hlasujte v anketě!



Luis Suárez

Uruguayského útočníka si každý spojuje především s jeho „kousanci“. Je to pochopitelné. Nic takového totiž fotbal nepamatuje. Alespoň ne v opakovaném vydání.

Suárez poprvé kousl soupeře už v dresu Ajaxu. Stejný čin pak zopakoval v zápase Premier League proti Chelsea. Obětí byl obránce Branislav Ivanovič. Uruguayský hráč dostal trest na 10 zápasů a sliboval, že už se to nebude opakovat. Jenže to nesplnil.

Na letošním MS v Brazílii se Suárez „předvedl“ znovu. Tentokrát se zakousl do paže italského beka Chielliniho. Následoval čtyřměsíční zákaz hraní a přestup do Barcelony. Situace v Liverpoolu již byla neúnosná.

VIDEO | Suárez kousl do ruky obránce Chelsea Ivanoviče

Luis Suárez se ovšem neprovinil zdaleka jen tímto nechutným zlozvykem. Po zápase s Manchesterem United v roce 2011 byl nařčen z rasismu. Obětí byl obránce Patrice Evra. Uruguayec vyfasoval trest na 8 zápasů.

Většina fanoušků pak Suáreze nesnáší kvůli jeho častému simulování. Tím už si vymodlil nejednu důležitou penaltu. I v tomto je útočník nenapravitelný.

Už málokdo ale ví, že Suárez umí být také pořádně zákeřným hráčem. Ačkoliv se jedná o střelce s výbornou technikou, některé jeho fauly by se daly s klidem označit za brutální. Přesvědčit se můžeme na videu.

VIDEO | Kompilace zákeřných faulů Luise Suáreze

Mario Balotelli

Italský útočník je trochu jiný typ průšviháře než Suárez. I na hřišti předvedl své, mnohem více je ale vidět mimo něj. Ať už svými činy, nebo řečmi.

Když získal v roce 2010 cenu pro nejlepšího hráče do 21 let, neváhal se označit za druhého nejlepšího fotbalistu, který kdy ocenění získal. „Jen Lionel Messi je o trochu lepší,“ šokoval Balotelli.

A co Jack Wilshere, druhý v anketě? „Žádného Wilshera neznám,“ odpálkoval novináře.

Dlouhý je seznam jeho konfliktů s bývalým trenérem Manchesteru City Robertem Mancinim. Italský kouč se ho přitom často zastával. Jednou to už ale nevydržel a na tréninku Balotelliho vytahal za límec. Roztrhnout je museli Manciniho asistenti.

Tím to ale neskončilo. V roce 2011 v přípravě v USA Balotelli Manciniho totálně rozzuřil. To když šel sám na bránu, místo střely ale zvolil otočku a naprosto neefektivní patičku. Trenér tomu nemohl uvěřit a okamžitě svého svěřence střídal.

VIDEO | Patička Balotelliho rozzuřila Manciniho, který ho hned střídal

Známá je také historka, kdy omylem odpálil ohňostroj ve vlastní koupelně. Přivolaní hasiči se nestačili divit. Jindy zase na tréninku trefoval mladší spoluhráče šipkami.

Spíše úsměvné už je pak video, jak si „SuperMario“ neumí nandat rozlišovací dres. Po několika pokusech ho raději odhodil na zem. Pomoci mu nakonec musel člen realizačního týmu.

Mario Balotelli jako by si však své činy ani neuvědomoval. Po gólu do sítě rivala United místo radosti jen sundal dres a ukázal pod ním připravené triko s nápisem „Why always me?“, tedy „Proč stále já?“. Odpověď je v tomto článku.

V Liverpoolu si ale hrozbu uvědomují moc dobře. Proto je podmínkou přestupu klauzule, ve které se Balotelli zaručí, že se polepší. Pokud odmítne, „The Reds“ mají připravenou náhradu v podobě Samuela Eto´a.

VIDEO | Mario Balotelli po gólu do sítě United

Moře lásky! Mario Balotelli laská poprsí své Fanny
Moře lásky! Mario Balotelli laská poprsí své Fanny

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud