31. srpna 2014 • 20:00

SESTŘIHY Premier League: Šest gólů Chelsea i ztráty favoritů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN 3. KOLA PREMIER LEAGUE | Už jen fotbalisté Chelsea a Swansea zůstávají po třech kolech Premier League bez ztráty bodu. Blues, za které opět chytal Belgičan Courtouis, vyhráli přestřelku na hřišti Evertonu 6:3, Swansea zničilo WBA 3:0. Zato další favorité ztráceli, tápajícímu Manchesteru United nepomohla ani hvězdná posila Di María a jen remizoval s Burnley, rival ze City dokonce prohrál doma se Stoke. Nedařilo se ani Arsenalu, který remizoval v Leicesteru 1:1. Podívejte se na sestřihy všech zápasů!



Podívejte se na sestřihy sobotních zápasů, text pokračuje pod videem:

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Liverpool 0:3
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Leicester - Arsenal 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Aston Villa - Hull 2:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Everton - Chelsea 3:6
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Burnley - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Stoke 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Newcastle - Crystal Palace 3:3
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Queens Park Rangers - Sunderland 1:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Swansea - West Bromwich 3:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: West Ham United - Southampton 1:3
Video se připravuje ...

Balotelli neřádil, ale Liverpool vyhrál

Fotbalisté Liverpoolu ve třetím kole anglické ligy rázně ukončili neporazitelnost Tottenhamu a vyhráli na jeho hřišti 3:0. Premiéru v dresu hostí si odbyl kontroverzní italský útočník Mario Balotelli, ale o góly se starali jiní. Arsenal se musel na hřišti nováčka v Leicesteru spokojit s bodem za remízu 1:1.

Liverpoolu se na londýnském stadionu White Hart Lane daří. Loni v prosinci tam vyhrál 5:0, což byl pro "Kohouty" nejhorší domácí debakl za posledních šestnáct let a vyústil v odvolání portugalského trenéra Villase-Boase.

V neděli to z jejich strany nebylo o mnoho lepší. Po Sterlingově brance v prvním poločase proměnil Gerrard ve druhém dějství penaltu a Moreno přidal po sólové akci třetí gól. Balotelliho provázel pískot domácích fanoušků a po hodině hry ho trenér Brendan Rodgers vystřídal.

Chilan Alexis Sánchez se po letním přestupu z Barcelony začíná Arsenalu vyplácet. Ve středu zařídil postup do Ligy mistrů přes Besiktas, dnes vstřelil ve dvacáté minutě svůj první gól v Premier League. Ale už za dvě minuty vyrovnal Argentinec Ulloa a Schmeichel junior v brance domácích pak zneškodnil všechny šance. Tomáš Rosický seděl opět jen na lavičce náhradníků, na první start v novém ligovém ročníku zatím stále čeká.

United opět ztratili

Zápas United na hřišti Burnley nebyl příliš bohatý na šance, jednu z největších měli domácí hned ve třetí minutě, kdy David Jones nastřelil z přímého kopu břevno. V 15. minutě se do první příležitosti dostal Manchester, Van Persie po přihrávce Di Maríi trefil pouze gólmana Heatona.

Argentinský záložník, za něhož anglický celek zaplatil 59,7 milionu liber, což je více, než Burnley dohromady utratilo za posily za 132 let existence, poslal do šance o chvíli později i Matu, ten ale podklouzl v pokutovém území. Za domácí se v první půli dostali k nebezpečnému zakončení ještě Jones a Arfield, stav duelu ale nezměnili.

V druhé půli se ke dvěma pokusům dostal Van Persie, ale nizozemský reprezentant svou dosavadní střeleckou smůlu neprolomil. V 78. minutě se do své první šance dostal Rooney, hlavičkou po rohovém kopu ale minul branku. V 87. minutě zahrál domácí Barnes ve vápně rukou, ale sudí Foy penaltu neodpískal a Burnley tak poprvé v historii remizovalo v Premier League 0:0.

City popravilo úžasné sólo Dioufa

Manchester City se od začátku zápasu se Stoke snažil navázat na předchozí dva úspěšné duely, největší šance prvních 45 minut si vypracovali Nasri a Touré. Oba jmenovaní hráči se do zakončení dostali i v druhém dějství, v 58. minutě ale překvapivě otevřeli skóre hosté.

Po neúspěšném rohovém kopu "Citizens" se do protiútoku dostal Mame Biram Diouf, s míčem přeběhl tři čtvrtiny hřiště a chladnokrevně překonal gólmana Harta. Senegalský útočník skóroval po své první střele na bránu v této sezoně Premier League.

Domácí byli inkasovanou brankou evidentně zaskočeni a hosté toho využívali k dalším šancím. Blízko druhé brance byl Diouf, v 72. minutě hlavičkoval těsně mimo Crouch. City na nepříznivý stav nedokázali zareagovat a Stoke se stali teprve třetím týmem za poslední tři roky, který si z Etihad Stadium odvezl tři body za výhru.

Courtois dostal tři góly, Chelsea jich ale 6 dala

Gólové hody viděli fanoušci v Liverpoolu, tamní Everton prohrál s londýnskou Chelsea 3:6. Již v první minutě otevřel skóre Diego Costa, jenž si naběhl na Fabregasovu přihrávku a zakončil mezi nohy brankáře Howarda. Bývalý hráč Atlética Madrid dal gól ve všech třech ligových utkáních.

O dvě minuty později vedli svěřenci Josého Mourinha o dvě branky, po Ramiresově pasu se prosadil obránce Branislav Ivanovič. Domácí se podařilo vstřelit gól v poslední minutě prvního poločasu i v třetím ligovém utkání sezony, trefil se Kevin Mirallas.

Druhý poločas nabídl dalších šest branek, pět z nich padlo v rozmezí 67. až 77. minuty. Za domácí se prosadili Steven Naismith, který si tak připsal také třetí trefu v sezoně, a Samuel Eto'o, jenž v minulém ročníku Premier League oblékal dres Chelsea.

Londýnskému celku nejprve pomohl vlastní brankou Seamus Coleman, po gólu si připsali Nemanja Matič a Ramires, v 90. minutě na konečných 3:6 upravil Diego Costa. "Blues" se stali prvním týmem od roku 2009, který se v ligovém utkání v Goodison Parku prosadil šestkrát.

Souhrn zápasů 3. kola Premier League

Burnley - Manchester United 0:0

Manchester City - Stoke 0:1
Branka: 58. Diouf

Newcastle - Crystal Palace 3:3
Branky: 37. Janmaat, 73. Aarons, 88. Williamson - 1. Gayle, 48. Puncheon, 90.+5 Zaha

QPR - Sunderland 1:0
Branka: 45.+2 Austin

Swansea - West Bromwich 3:0
Branka: 2. a 71. Dyer, 24. Routledge

West Ham United - Southampton 1:3
Branky: 27. Noble - 45. a 68. Schneiderlin, 83. Pellé

Everton - Chelsea 3:6
Branky: 45. Mirallas, 69. Naismith, 76. Eto'o - 1. a 90. Costa, 3. Ivanovič, 67. vlastní Coleman, 74. Matič, 78. Ramires.

Tottenham - Liverpool 0:3
Branky: 8. Sterling, 49. Gerrard z pen., 60. Moreno

Aston Villa - Hull 2:1
Branky: 14. Agbonlahor, 36. Weimann - 74. Jelavič

Leicester - Arsenal 1:1
Branky: 22. Ulloa - 20. Sánchez

Nová posila United Ángel di María skončila na zemi po tvrdém zákroku soupeře
Nová posila United Ángel di María skončila na zemi po tvrdém zákroku soupeře

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud