24. září 2014 • 22:39

Vítej zpět, legendo! Fanoušci aplaudovali Čechovi, Chelsea postoupila

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset let byl v brance Chelsea jedničkou, přesto si odbyl svým způsobem premiéru. Gólman Petr Čech totiž nastoupil za „Blues“ vůbec v prvním soutěžním utkání v této sezoně. A po zápase Ligového poháru proti Boltonu mohl být spokojený. Čisté konto sice neudržel, ale fanoušci mu dali jasně najevo, že má nadále jejich podporu. Chelsea navíc po výhře 2:1 postoupila do dalšího kola.



Utkání Chelsea - Bolton jsme sledovali ONLINE

MATCH OVERVIEW LEGACY

Chelsea byla od začátku zápasu jasně lepším týmem, Bolton se k Čechovi, jenž nastoupil s kapitánskou páskou, prvních patnáct minut vůbec nedostal. Až poté si český gólman doběhl alespoň pro míč, aby mohl vykopnout od branky po špatné přihrávce soupeře.

Reakce publika ho určitě potěšila. Celý stadion začal okamžitě po doteku Čecha s míčem bouřit a svou dlouholetou oporu ocenil potleskem vestoje. Vždyť legenda klubu chytala první soutěžní duel od 22. dubna.

Ve 31. minutě za stavu 1:0 pro domácí ovšem přišel šok. Bolton rozehrál standardní situaci a kapitán Mills nedal Čechovi přesnou hlavičkou k tyči šanci. Gólman „Blues“ se sice natahoval, na míč ale nedosáhl.

Po hříchu to nicméně byla poslední velká šance Boltonu za celý zápas. Čech už poté musel řešit jen nebezpečný rohový kop, který velmi dobře vyboxoval a dvě střely ve druhé půli, které s klidem lapil.

To už ale Chelsea vedla po gólu Oscara 2:1 a své vedení do konce zápasu nepustila.

Konečně tě vidíme v brance, radovali se fanoušci

Z návratu Petra Čecha do branky Chelsea měli každopádně fanoušci klubu velkou radost. A to dali českému gólmanovi jasně najevo nejen aplausem během zápasu, ale také na sociálních sítích.

Den po utkání to ocenil samotný Čech a fanouškům za bouřlivé ovace poděkoval. "Moc pěkné přivítání, děkuji vám," napsal na Twitter.

„Těším se, že uvidím Petra Čecha dnes v brance. Legenda,“ napsal už před zápasem bývalý hráč Chelsea a momentálně útočník Mladé Boleslavi Milan Lalkovič.

„Dobré vidět Petra Čecha v brance. Stále si zvykám na Courtoise,“ komentoval pak jeden z fanoušků Chelsea. A dočkalo se mu souhlasných odpovědí.

„Jsem tak šťastný, že je Petr Čech zpátky v brance a odvádí skvělou práci,“ pochválil českého gólmana další příznivec „Blues“.

V podobném duchu se nesly i další ohlasy fanoušků, kteří si užívali Čechův návrat.

„Tak šťastný, že vidím dnes Petra Čecha v brance. Ale je zároveň smutné, že je to nyní hráč pouze na poháry,“ shrnul za všechny jeden z příznivců Chelsea.

„Je to tak skvělý pocit vidět tě na hřišti. Petře Čechu jsi legenda!“ zakončil jasným vzkazem další fanoušek českého gólmana.

Výsledky 3. kola Ligového poháru

Chelsea - Bolton 2:1

Manchester City - Sheffield Wednesday 7:0

Burton - Brgihton 0:3

Tottenham - Nottingham 3:1

Crystal Palace - Newcastle 2:3

West Brom - Hull 3:2

Autor vítězné gólu Blues záložník Oscar.
Autor vítězné gólu Blues záložník Oscar.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud