2. listopadu 2014 • 15:27

Smůla United! Smalling vyloučen, Rojo nepříjemně zraněn

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Manchesteru United Louis van Gaal si opravdu musí drbat hlavu. Smůla se totiž jeho týmu v městském derby se City doslova lepila na paty. Obránce Chris Smalling se nechal zbytečně vyloučit a druhý stoper Rojo musel hřiště opustit na nosítkách za pomoci dýchacího přístroje. Manchester City nakonec prestižní souboj vyhrál 1:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 11. • 14:30
Manchester City
Manchester City
1:0
ONLINE
2. listopadu
14:30
Manchester United
Manchester United
Góly

Domácí: 63. Agüero

Hosté:

Sestavy

Domácí: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Navas, Y. Touré, Fernando, Milner (70. Nasri) – Agüero (84. Fernandinho), Jovetić (71. Džeko).

Hosté: de Gea – A. Valencia, Smalling, Rojo (56. McNair), Shaw – Fellaini, Blind, Januzaj (43. Carrick) – Di María – van Persie (82. Wilson), Rooney (C).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Sagna, Sinclair, Boyata, Nasri, Fernandinho, Džeko

Hosté: Lindegaard, McNair, Mata, Carrick, Herrera, Fletcher, Wilson

Karty

Domácí: Demichelis, Zabaleta, Fernando

Hosté: Blind, Smalling, Smalling (č)

Rozhodčí

Michael Oliver. Asistenti: S. Child, S. Burt. Čtvrtý rozhodčí: K. Friend

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

45358 diváků

Rojo se zranil v 53. minutě poté, co se snažil skluzem získat míč. Ten ale argentinský obránce netrefil a projel pod obráncem Citizens Demichelisem. Ihned po svém neúspěšném zákroku se chytil za své levé rameno a hřiště musel opustit na nosítkách za pomoci dýchacího přístroje.

Obránce Smalling si nejprve nechal dát opravdu zbytečnou žlutou kartu. V 31. minutě bránil brankáři Citizens v odkopu a za nesportovní chování ho rozhodčí napomenul poprvé.

Jenže Smalling si varování nevzal k srdci. O osm minut později nevybíravě sestřelil Jamese Milnera a okamžitě věděl, co ho čeká. Sudí Michael Oliver ani chvíli neváhal a vytáhl druhou žlutou kartu pro zadáka Red Devils.

Smalling, který se v sestavě United objevil v tomto ročníku pouze čtyřikrát, svého trenéra Louise van Gaala rozhodně nepotěšil. V důležité bitvě totiž zbytečně oslabil svůj tým do druhého poločasu, ve kterém inkasoval druhý gól.

"Musíte se kontrolovat. Neviděl jsem přesně, co stálo za první žlutou, ale pak se musíte na hřišti chovat jinak. Přesně to jsem říkal svým hráčům: V derby musíte být opatrní. Druhá žlutá karta byla prostě hloupá," dal najevo Van Gaal svůj hněv.

United prožívají tragický start do sezony. Po deseti zápasech na kontě jen 13 bodů, což je nejméně od sezony 1986/87. Zároveň mají víc obdržených branek (14) než získaných bodů. Za posledních 40 let je tomu tak v této fázi ligové soutěže teprve potřetí.

VIDEO: Rojo se po skluzu drží za levé rameno

 

VIDEO: Dvě žluté karty a Smallinga čekal odchod do sprch

 

Jasná červená karta pro obránce United Chrise Smallinga
Jasná červená karta pro obránce United Chrise Smallinga

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud