7. listopadu 2014 • 15:41

United jsou v krizi. Cítím se mizerně, přiznává trenér Van Gaal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přicházel s aurou trenérského génia, který postaví Manchester United po jedné z nejhorších sezon v historii zpět na nohy. Louis van Gaal ale místo toho dokázal se slavným klubem klesnout ještě níž. United zažívají nejhorší vstup do sezony od roku 1986. „Není to dobré,“ uznal zkušený kouč.



United přitom v létě mohutně posilovali, za nové posily utratili přes 150 milionů liber (5,2 miliardy korun). Hráči jako Ángel di María, Radamel Falcao nebo Ander Herrera měli hnát klub do boje o titul.

Realita je však naprosto tristní. „Rudí ďáblové“ mají po deseti zápasech Premier League pouhých 13 bodů. „Když máte takovou bilanci, nemůže říct, že děláte věci dobře,“ řekl trenér Van Gaal.

„Cítím se mizerně. Vůči fanouškům i vedení, kteří ve mě a můj tým vkládají velkou důvěru,“ přiznal zkušený stratég. Házet flintu do žita ale nehodlá. „Věřím, že načneme vítěznou sérii,“ dodal. První možnost bude mít v sobotním utkání proti Crystal Palace.

Manchester se ale také potýká s hodně početnou marodkou, naposledy vypadl obránce Rojo. „Nemůžu vybrat dvakrát za sebou stejnou sestavu. Samozřejmě to je problém, ale nechci si na to stěžovat nebo brečet. Mám ve své hráče důvěru,“ tvrdil Van Gaal.

Tiskovou konferenci se pokusil Nizozemc zakončit pozitivně. „Když jsem na ulici, jsem obklopem pozitivně naladěnými lidmi, kteří mě povzbuzují. I přes výsledky nás fanoušci stále podporují,“ chválil Van Gaal příznivce United.

I těm by ale jednou mohla dojít trpělivost. A Van Gaal se svým týmem musí začit vítězit, pokud to nechce pocítit. Jeho předchůdce David Moyes by o tom mohl vyprávět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud