21. listopadu 2014 • 14:23

Kalamita United. Před Arsenalem má mimo DVANÁCT hráčů

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nakoupili drahé posily, jenže na hřišti je příliš často nevidí. Manchester United děsí před důležitým duelem s Arsenalem (sobota, od 18:30) obří marodka. Tým od letního nástupu Louise van Gaala napočítal už 39 zranění, momentálně není jistý start u dvanácti hráčů.



Zdraví fotbalisté, ty momentálně v šatně United počítáte téměř na prstech jedné ruky. Na sobotní šlágr s Arsenalem je mimo hru určitě devět fotbalistů základního kádru, další trojice si ještě doléčuje šrámy.

Během reprezentační pauzy se zranili tři hráči. Nejhůř je na tom Daley Blind, který si v zápase s Lotyšskem poranil vazy v koleni. Mluví se až o šestiměsíční pauze, trenér Van Gaal doufá, že další testy dopadnou lépe a mladý obránce bude k dispozici rychleji.

Velké starosti má nizozemský kouč také s Davidem de Geou. První gólman týmu si na tréninku španělského nároďáku poranil prst, zápas s Arsenalem by ale měl stihnout. "De Gea je v pořádku," ujistil Van Gaal.

Bolestivá grimas v podání kapitána Rudých ďáblůFoto Reuters

Pokud by chytat nemohl, United by měli velký problém. Kvůi problémům s kolenem je od léta mimo hru dvojka Anders Lindegaard. Zkušený Valdés, který u týmu trénuje po dlouhém zranění kolene, zatím ale nemá podepsanou smlouvu.

Reprezentační sraz musel kvůli bolestem v tříslech opustit Michael Carrick, který se na trávník vrátil po tříměsíčním zranění kotníku. Angel di María si z přáteláku proti Portugalsku odnesl ošklivě nakopnutý kotník (zasáhl ho klubový spoluhráč Nani, momentálně na hostování ve Sportingu Lisabon). Oba ale trénovali a na Old Trafford věří, že do soboty budou v pořádku.

United bojují s početnou marodkou od začátku sezony, v průměru každé tři dny se Van Gaalovi zraní jeden hráč. Počet úrazů už se vyšplhal na 39. V Anglii se začíná mluvit o jeho náročných trenérských metodách, srovnávají ho s Arséne Wengerem, který v Arsenalu také často počítá zraněné.

Největší problémy mají United v obraně. Klub se v létě rozloučil s dlouholetými oporami (Ferdinand, Evra, Vidič), další fotbalisté, kteří by zkušené mazáky měli nahradit, jsou momentálně mimo hru. Britský Daily Mail v nadsázce přišel s tím, aby se zápas s Arsenalem raději nehrál, protože za hosty pomalu nemá kdo v obraně nastoupit.

Aktuální marodka Manchesteru United

Daley Blind (koleno)

Luke Shaw (problémy se svalem)
Marcos Rojo (vykloubené rameno)
Rafael (svalové zranění)
Ashley Young (třísla/ zraněná pánev)
Phil Jones (lýtko/ holeň)
Radamel Falcao (lýtko/ holeň)
Jonny Evans (kotník/ noha)
Jesse Lingard (koleno)

Problémy mají: De Gea (naražený prst), Di María (nakopnutý kotník), Carrick (třísla)

Trenér Louis van Gaal a posily Radamel Falcao s Daleym Blindem.
Trenér Louis van Gaal a posily Radamel Falcao s Daleym Blindem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud