4. prosince 2014 • 18:55

Vždy udělá něco speciálního! Dělník Sánchez zachraňuje Arsenal

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho letní přestup se zatím Arsenalu vyplácí do sytosti. Chilan Alexis Sánchez v dresu londýnského klubu září a střílí veledůležité góly. Poslední příspěvek si schoval do závěrečné minuty ligového souboje proti Southamptonu, kdy rozhodl o hubené výhře Gunners v poměru 1:0. 



Vtipná fotografie na Twitteru od jednoho z fanoušků je sice nadsázkou, ale trochu pravdy na ní určitě je. Sánchez stojí ve výkopu a hloubí díru. Ostatní hráči Arsenalu na pracujícího spoluhráče pouze koukají. A podobné to je i při zápasech v Premier League. Sánchez dává góly a spoluhráči jeho kouzla často sledují pouze z povzdálí.

Start právě probíhajícího ročníku anglické ligy nevyšel Arsenalu podle představ a nebýt Sáncheze, byli by na tom „Kanonýři“ ještě daleko hůř.

Tým vyhrál pouze pět z úvodních třinácti utkání. Při posledním vystoupení proti Southamptonu to také dlouho vypadalo, že Arsenal nenajde na svěřence trenéra Ronalda Koemana recept. Až se míč dostal k Sánchezovi, jehož pohotová střela z poslední minuty dostala Emirates Stadium do varu.

„Alexis je jedním z hráčů, kteří si museli sáhnout hluboko do svých sil. On měl velkou touhu bojovat. Vždycky udělá něco speciálního, aby dal gól,“ vysekl Sánchezovi poklonu trenér Arséne Wenger.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Southampton 1:0
Video se připravuje ...

Alexis se v Londýně aklimatizoval rychlostí světla. Ve 22 soutěžních utkáních vstřelil 14 branek. V lize je s devíti góly suverénně nejlepším střelcem svého týmu. Diváci si rychlonohého Chilana hned oblíbili. Ale není to jen kvůli jeho rychlosti, všestrannosti a technickým dovednostem.

Sánchez je především skvělou osobností. Jeho pokoru a fotbalový přístup kdysi ocenil i Pep Guardiola, který chilského reprezentanta trénoval v Barceloně. „Alexis Sánchez si získal moje srdce. Je velice skromný,“ ocenil lidskou stránku Sáncheze nynější kouč mnichovského Bayernu.

V Barceloně byl ve stínu Messiho a po příchodu hvězdného Neymara už často vysedával pouze na lavičce náhradníků. Letní přestup do Arsenalu za 30 milionů liber pro něj byl tak trochu vysvobozením. V novém působišti může dokázat, že patří mezi nejlepší útočníky na světě.

„Styl hry Arséna Wengera se podobá stylu, jakým se prezentuje chilský národní tým, takže jsem na to zvyklý. Pravidelné nastupování nebyl jediný důvod, proč jsem přišel do Arsenalu. Jsem tu, abych vyhrál anglickou ligu i Ligu mistrů. Můžeme dosáhnout velkých věcí,“ řekl Sánchez na startu sezony.

Kvalit chilského forvarda ocenil i Marcelo Salas, nejlepší střelec chilského národního týmu v historii, ke kterému rychlík Arsenalu vždy vzhlížel. „Alexis bude lepší než já. Zalíbí se vám, je nemožné, aby se vám nelíbil,“ řekl legendární chilský fotbalista na adresu Sáncheze.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud