Jan Vacek
15. prosince 2014 • 14:35

Gólman United De Gea? Je z něj hrdina z Matrixu i zachránce Titaniku

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní šlágr proti Liverpoolu proměnil ve vlastní show. Španělský brankář Manchesteru United David de Gea zcela vymazal útočníky celku od řeky Mersey a i přes suverénní triumf „rudých ďáblů“ 3:0 byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Stal se i hitem internetu.



Sociální sítě po nedělním představení zaplavily tématické snímky, na nichž hraje prim právě čtyřiadvacetiletý rodák z Madridu. David de Gea jako Neo z Matrixu, Gandalf z mytologické ságy Pán prstenů, Albus Brumbál z Harryho Pottera či jako zachránce potápějícího se Titaniku.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Liverpool 3:0
Video se připravuje ...

Do takových rolí se de Gea svým znamenitým výkonem pasoval. Talentovaný brankář si opakovaně vyšlápl na útočníka Liverpoolu Raheema Sterlinga, gól mu nedal ani Mario Balotelli . „Byl to asi nejlepší výkon, jaký jsem kdy od gólmana na Old Trafford viděl,“ prohlásil obdivně někdejší vynikající útočník Manchesteru Ole-Gunnar Solskjaer.

„Reds“ byli v nedělním šlágru lepším týmem, měli více ze hry. Pořád dokola však naráželi na fenomenálního gólmana domácích, který si věděl rady i v těch nejsvízelnějších situacích.

„Dlouho jsem nic takového od brankáře neviděl. Byl to ukázkový příklad, jak by si gólmani měli počínat,“ konstatoval bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher. Španělský reprezentant si tak může užívat novou vlnu popularity a sledovat, do jaké z hrdinských rolí ho fanoušci ještě dosadí.

GALERIE | Podívejte se, jak fanoušci opěvují De Geu

David de Gea v roli fiktivního čaroděje Gandalfa z Pána prstenů použil legendární slova: "Neprojdeš dál"! Stejně tak zastavoval i střelce Liverpoolu.
David de Gea v roli fiktivního čaroděje Gandalfa z Pána prstenů použil legendární slova: "Neprojdeš dál"! Stejně tak zastavoval i střelce Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud