22. prosince 2014 • 11:50

Hrál si na Bonyho a pak to odnesl! Ragbistu kritizují za rasismus

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je oblíbeným hráčem Swansea. Střílí důležité branky a fanoušci ho zbožňují. Stává se hvězdou Premier League. Reprezentant Bony Wilfried prožívá nejlepší chvíle své dosavadní kariéry. Není tak divu, že se ho fanoušci snaží napodobovat, nebo jako v tomto případě, se za něj převlékat. Podobně to udělal velšský ragbista Liam Williams. Převlékl se do dresu Swansea, pomaloval si obličej, vzal černé rukávy a s parukou představoval právě exsparťanského útočníka.



Jenže to neměl dělat. Vyvolal tím ve Velké Británii obrovský poprask. „Jsme zklamáni, když vidíme takový obrázek na jeho Twitteru,“ vyjádřil s jeho chováním nesouhlas manažer protirasistické kampaně Show Racism the Red Card (Ukaž rasismu červenou kartu).

„V žádném případě nechceme tolerovat tento druh chování, zvláště když máme problémy s rasismem ve sportu a společnosti,“ řekl manažer kampaně Sunil Patel.

Velšan údajně zná Bonyho přes svého známého přítele a tvrdí, že neudělal nic špatného. Jenže kritici s jeho chováním nesouhlasí. Podle nich se problém netýká jen samotného útočníka Swansea, ale všech ostatních lidí s tmavou pletí.

„Bony Wilfried je možná v pohodě, ale tento problém je daleko rozsáhlejší,“ řekl bývalý fotbalista Nathan Blake, který se jako mladý potýkal s rasismem. Matthew Collins z protirasistické skupiny Hope Not Hate (Naděje, ne nenávist) zase řekl: „Je to od něj velmi špatně myšlené. Nechápu, proč to udělal. Na to neexistuje omluva.“

Samotný Williams podlehl tlaku a na svůj Twitter vyvěsil omluvu všem rozhořčeným fanouškům a znepokojeným bojovníkům za lidská práva. „Je mi to velice líto. Omlouvám se za svůj trestuhodný čin. Nejsem rasista a nebyl to zle myšlené,“ napsal ragbyového týmu Scarlets.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud