25. prosince 2014 • 19:30

Mourinho o Anglii: Jiní se válí u moře, my o Vánocích hrajeme

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vánoční svátky, všechny různé dobroty co k nim patří a především volný čas fotbalisté v Anglii neznají. Důvod je jednoduchý. Premier League žádnou zimní či snad vánoční pauzu nemá. "V této zemi prostě nejsou Vánoce, jen fotbal," komentuje trenér Chelsea José Mourinho britské nadšení pro tuto hru. Právě proto se už dnes, na druhý svátek vánoční, rozjíždí kompletní soutěžní kolo.



Žádné volno, naopak pěkný fofr. Tradiční vánoční program rozjíždí Premier League na plné obrátky. Právě tohle období fanoušci na Ostrovech milují, právě tohle období může hodně napovědět o konečné podobě tabulky.

"Plně respektuji hráče v této zemi. Je jedno, jestli jste Angličan, nebo cizinec. Jsi fotbalistou v této zemi a zasluhuješ ode mě mnoho respektu, tohle období je velmi složité," oceňuje portugalský trenér José Mourinho schopnost fotbalistů snášet takovou porci zápasů i během Vánoc.

Naopak do fotbalistů z jiných soutěží si The  Special One  lehce rýpl. "Němci se teď válí na pláži, Španělé se opalují na Maledivách – každý se snaží o něco podobného. Jenže v Anglii hrajete 22.12, 26. 12., 28.12 a hrajete i první den v novém roce. Neexistují Vánoce, tady je fotbal. Hráči si zaslouží uznání, že tohle vydrží," vyzdvihl Mourinho.

Vánoční čas bývá pro fotbalisty z Premier League náročný. Chelsea, stejně jako další ligové týmy, čeká už 26. prosince mistrovské utkání. Lídr tabulky od 13:45 přivítá na svém hřišti West Ham. Trenéři kvůli tomu musí udržet hráče neustále koncentrované a vtloukat jim do hlavy, aby se plně soustředili pouze na fotbal. Uznání si zaslouží také fanoušci. Ačkoli jsou Vánoce, svátky klidu a lidé utratí spoustu peněz za dárky, utkání jsou pořád vyprodaná.

Vše dosvědčují slova právě Josého Mourinha. „Fanoušci v celé zemi si také zaslouží respekt. Každý stadion je zaplněný, a proto se moji hráči musí chovat jako profesionálové,“ zdůrazňuje kouč londýnského klubu.

Anglická soutěž v pátek pokračuje kompletním 18. kolem, odehraje se všech deset duelů. ONLINE přenosy a následné sestřihy utkání můžete sledovat na portálu iSport.cz

18. kolo Premier League

Chelsea - West Ham United

Burnley – Liverpool

Crystal Palace – Southampton

Everton – Stoke

Leicester – Tottenham

Manchester United – Newcastle

Sunderland – Hull

Swansea – Aston Villa

West Brom – Manchester City

Arsenal - QPR

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud