26. prosince 2014 • 13:45

Svatí získali ďábla. V Southamptonu bude hrát klon Balotelliho

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ďábel Mario Balotelli je pomalu na odchodu z Anglie, když se ho chce zbavit Liverpool. Na Ostrovech ale nejspíš nebude klid. Do Premier League jde další nezkrotný živel – Eljero Elia. Toho získal z Werderu Brémy na hostování Southampton. Fotbalový talent Nizozemce zatím výrazně přebíjejí jeho průšvihy a skandály. Teď ho má mezi Svatými, jak se Southamptonu přezdívá, zkrotit nizozemský kouč Ronald Koeman.



Německo si oddechlo a nejvíce pak Werder Brémy, že mu ukázal nizozemský talent Elia záda. Ten se poprvé dostal do bundesligy už v roce 2009, ale za dva roky neukázal na hřišti skoro nic ze svých schopností a klub jej rád uvolnil. Hráč si stěžoval, že v době, kdy byl zranění o něj HSV nejevil patřičný zájem, a tak se rád pakoval do Juventusu.

Jenže tam zůstal jen chvíli a přišlo další zklamání a také další stěhování. Apeninský poloostrov měnil Elia opět za Německo, kde podepsal kontrakt s odvěkým rivalem Hamburku, s týmem Werderu Brémy. Ten za něj vysázel balík a hráči dal plat ve výši dvou milionů liber ročně. Elia do týmu přicházel s vizitkou muže, který vrátí klub zpět do evropských pohárů.

Jak vypadala realita? Klub se dva a půl roku plácal v pásmu sestupu a jediné, čím Nizozemec zaujal, byly jeho skandály. Třeba v dubnu 2013 ho zadržela policie ve tři hodiny ráno, jak se prohání autem s tehdejším spoluhráčem Markem Arnautovičem. Nějakým omezením rychlosti si Elia nelámal hlavu, navíc se dostalo na veřejnost, že byl agresivní a urážel policisty.

VIDEO: Podívejte se, co Elia umí, když má zrovna náladu hrát...

Werder se s Arnautovičem rozloučil a poslal ho do Stoke City. Elia slíbil, že bude sekat latinu a tak v týmu zůstal. Nicméně brzy i jeho čeká stěhování na Ostrovy. Odchází tam s vizitkou muže, který za 66 bundesligových zápasů vstřelil čtyři branky. „Bylo by hezké, kdyby člověk viděl trochu víc snahy a úsilí z jeho strany. Musí si uvědomit, že fotbal je jeho práce,“ mračil se naposledy trenér Viktor Skripnik.

Hráč měl v klubu problémů víc než dost. Na sociálních sítích se neváhal pohádat s fanoušky vlastního klubu, kdy je urážel. To už vedení klubu nevydrželo a chtělo se hráče zbavit. „Je to dobrý fotbalista, ale u nás to neukázal. Fotbalista s takovou smlouvou to prostě ukázat musí. Musíme přemýšlet, co s ním,“ prohlásil sportovní ředitel Brém Rouven Schröder.

Jako vysvobození pak přišel zájem Southamptonu. Ten mu chce dát šanci, i když jistá opatrnost tam je. Hráče bere jen na hostování, ale v případě spokojenosti má v létě přednostní právo získat Eliu na přestup.

Teď záleží jen na nizozemském kouči Ronaldu Koemanovi, zda se mu povede hráče nastartovat. V případě, že ne, dočkají se na Ostrovech v následujících šesti měsících jen dalšího problémového hráče, který bude trpěný jako nyní Mario Balotelli v Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud