Jan Vacek
29. prosince 2014 • 12:32

Štvavá kampaň? Proti Mourinhovi a Chelsea hovoří statistiky

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozlítil ho neodpískaný zákrok obránce Southamptonu Matta Targetta na Céska Fábregase a následná žlutá karta za simulování pro španělského záložníka. Manažer Chelsea José Mourinho se po nedělní remíze 1:1 na hřišti „svatých“ postavil před anglické novináře a zlostně začal hovořit o kampani, která je vedena proti jeho družině. Má však jeho ostrá palba reálný základ?



„V lize je proti Chelsea kampaň. To je fakt. Nevím, proč tomu tak je. Rozhodčí pískal děsně, nebude se mu dobře usínat,“ bouřil po zápase bývalý kouč Realu Madrid či Interu Milán.

Těžko říct, do jaké míry se na vyjádřeních Josého Mourinha projevila frustrace ze ztráty dvou bodů. V tomto případě však charismatický Portugalec přestřelil. Server anglické televize Sky Sports totiž v reakci na zlobu manažera Chelsea přispěchal se statistikou žlutých karet, které inkasovaly jednotlivé kluby za simulování.

A té zatím suverénně vévodí právě celek ze Stamford Bridge. V tomto ročníku Premier League inkasovali hráči Chelsea za simulování už čtyři žluté karty, takovému číslu se jiný klub zatím ani neblíží. Manchester City a Sunderland za stejné prohřešky evidují dvě karetní napomenutí, dalších šest klubů má po jedné výstraze.

SESTŘIH Premier League: Southampton - Chelsea 1:1
Video se připravuje ...

V případě Chelsea navíc mohla být tahle statistika ještě bohatší. Stačí vzpomenout na prosincový duel s Hullem, ve kterém sice favorit zvítězil 2:0, zároveň však měl přijít o obránce Garyho Cahilla. Ten měl po nafilmovaném pádu inkasovat druhou žlutou kartu, rozhodčí Chris Foy však stopera „blues“ nevyloučil. „Sudí v tom utkání dvakrát kartou potrestal simulování, trest měl proto přijít i tentokrát,“ zlobil se manažer Hullu Steve Bruce.

Výroky Josého Mourinha po nedělním duelu na hřišti Southamptonu se tak jeví jako neopodstatněné. Kouč Chelsea hovořil o štvavé kampani, čímž se podle někdejšího vynikajícího obránce Garyho Nevilla snaží především zatlačit na rozhodčí.

„Mourinho dobře ví, že se o žádnou kampaň nejedná. Snaží si však připravit půdu pro zbytek sezony,“ prohlásila legenda Manchesteru United. „Mourinho chce dostat rozhodčí pod tlak, i to je součástí boje o titul,“ dodal bývalý záložník a trenér Graeme Souness.

Kluby Premier League s nejvíce žlutými kartami za simulování
(ročník 2014/15)
Chelsea 4
Manchester City 2
Sunderland 2
Arsenal 1
Burnley 1
Everton 1
Liverpool 1
Manchester United 1
West Bromwich 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud