Jakub Dvořák
18. ledna 2015 • 17:41

Sudí šokoval Anglii. Odmávl hráči ofsajd na jeho vlastní polovině

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neskutečné rozhodnutí padlo v sobotním utkání 22. kola Premier League mezi Tottenhamem a Sunderlandem (2:1). Obránce domácích Jan Vertonghen se v 94. minutě řítil z vlastní poloviny na prázdnou branku soupeře, ale pomezní rozhodčí ho zastavil se zdviženým praporkem a signalizováním ofsajdového postavení. Belgický obránce byl šokován. Sudí mu takřka ukradl druhou branku v utkání.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 1. • 16:00
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2:1
ONLINE
17. ledna
16:00
Sunderland AFC
Sunderland AFC
Góly

Domácí: 3. Vertonghen, 88. Eriksen

Hosté: 31. Larsson

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Chadli (88. Paulinho), Stambouli, Dembélé (75. Townsend), Eriksen – Kane, Soldado (61. Adebayor).

Hosté: Pantilimon – Jones (90+2. Buckley), Vergini, O'Shea (C), Brown, van Aanholt – Larsson, Rodwell, Johnson – S. Fletcher (65. Wickham), Defoe (75. Graham).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Naughton, Davies, Paulinho, Adebayor, Townsend, Capoue

Hosté: Mannone, Coates, Gómez, Giaccherini, Buckley, Wickham, Graham

Karty

Domácí: Vertonghen

Hosté: Rodwell, Jones

Rozhodčí

Chris Foy – Stuart Burt, Adam Nunn.

Stadion

White Hart Lane, London

Už to vypadalo, že Belgičan pojistí vítězství Spurs a připíše si do statistik svojí teprve druhou branku v aktuálním ročníku. Brankář Sunderlandu Costel Pantilimon byl mimo pokutové území, protože se vracel z rohového kopu přes celé hřiště a domácí hráč, tak s přehledem mohl zavěsit do prázdné branky.

Jenže přišlo ono osudné rozhodnutí sudího. Na videozáznamu je zřetelně vidět, že přihrávku přebíral Vertonghen ještě na vlastní polovině a tím pádem se o žádné postavení mimo hru nejednalo. Pomezní ale sluchátkem hlavnímu rozhodčímu hlásil opak.

VIDEO: Okamžik z 94.minuty najdete i v našem exkluzivním sestřihu utkání

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Sunderland 2:1
Video se připravuje ...

V Anglii o tomto nešťastném momentu mluví jako o jednom z nejhorších rozhodnutí v dějinách Premier League. Trenér domácích Mauricio Pochettino se ale sudích zastával.

„Rozhodčí byli zřejmě trochu zmatení. Jan přebíral míč ještě na vlastní polovině, ale byla to velice rychlá akce a sudí se nejspíš nemohli pořádně soustředit na to, zda se nachází v ofsajdovém postavení,“ řekl trenér Tottenhamu.

Zároveň ale přiznal, že takhle klidně mluví jen díky výhře svých svěřenců. „Kdyby byl stav 1:1 a tento okamžik měl rozhodnout utkání, asi bych byl v jiné náladě. Mohlo to být 3:1, ale uvědomme si, že jsme stále jen lidi. My všichni děláme chyby.“

Tottenham však utkání vyhrál i přes tuto velkou kaňku rozhodčích. Díky brankám Eriksena a Vertonghena se posunul na šesté místo v Premier League.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud