27. ledna 2015 • 23:23

Spása v prodloužení. Chelsea bez Čecha zdolala Liverpool a je ve finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea se posedmé v historii probojovali do finále anglického Ligového poháru. V semifinále uhráli s Liverpoolem remízy 1:1 a 0:0, a tak dnešní odvetu muselo rozhodnout až prodloužení. V něm byla doma šťastnější Chelsea, v 94. minutě jí zajistil postup Branislav Ivanovič. Petr Čech tentokrát v brance Chelsea chyběl. Druhý finalista vzejde ze středečního souboje mezi Sheffieldem United a Tottenhamem.



Chelsea po víkendovém vyřazení z Anglického poháru čelila hrozbě, že během tří dnů přijde o druhou šanci na trofej. Trenér José Mourinho proto do utkání nasadil téměř ideální sestavu a do branky vrátil Čechova belgického konkurenta Thibauta Courtoise, který v první půli předvedl dva důležité zákroky.

Důležitou postavou utkání však byl Courtoisův krajan v brance Liverpoolu Simon Mignolet. Často kritizovaný gólman zazářil ve druhé půli, kdy nejprve skvěle vykopl tečovanou ránu Diega Costy a následně včasným vyběhnutím zmařil šanci Oscarovi.

Chelsea už v 50. minutě přišla o klíčového hráče Cesca Fábregase, který po srážce se spoluhráčem Johnem Terrym musel vystřídat. A absence nejlepšího nahrávače se postupně začala projevovat. Liverpool měl v závěru normální hrací doby mírnou převahu, ale na gól také nedosáhl. A jelikož v Ligovém poháru neplatí pravidlo o vyšším počtu vstřelených branek na soupeřově hřišti, následovalo prodloužení.

V něm po čtyřech minutách udeřil Ivanovič. Srbský obránce využil Williamova ideálního centru z přímého kopu a zcela nehlídán hlavičkoval z malého vápna mimo Mignoletův dosah.

Alespoň penaltový rozstřel mohl Liverpoolu zajistit Henderson, ale v dobré šanci hlavičkoval vedle. Víc už pozorně hrající Chelsea soupeři nedovolila. Liverpool od 72. minuty nepustila ani k jedné přímé střele mezi tři tyče a radovala se z postupu.

Chelsea - Liverpool 1:0 po prodl.
Branka: 94. Ivanovič, první zápas 1:1, postoupila Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud