3. února 2015 • 12:09

Van Gaal čistí United: Poslal PRYČ 7 hráčů, kteří udělali ostudu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostuda, jakou nizozemský kouč Louis van Gaal nikdy nezažil. V Manchesteru United úřadoval jako manažer jen chvíli, ale potupná porážka 0:4 s týmem Milton Keys Dons v Ligovém poháru mu vyrazila dech. Fanoušci zuřili, soupeřům byli jeho United pro smích. Tým znemožnil sok ze třetí nejvyšší soutěže. Van Gaal vše řeší čistkou. Během půl roku se pakovalo z Old Trafford sedm hráčů, kteří na konci srpna nastoupili v základní sestavě.



Kdo po ostudě odešel z United?

Danny Welbeck (Arsenal)
Javier Hernandez
(Real Madrid)
Shinji Kagawa
(Dortmund)
Anderson (Internacional)
Saidy Janko
(hostování v Boltonu)
Michael Keane (Burnley)
Marnick Vermijl
(Sheffield Wednesday)
Wilfried Zaha
(Crystal Palace)
Ben Amos
(hostování v Boltonu)

Anderson, Javier Hernández, Shinji Kagawa, Danny Welbeck, Saidy Janko, Michael Keane, Marnick Vermijl. Tohle je seznam hráčů, které nemilosrdně sťala Van Gaalova gilotina po srpnovém debaklu. Ani jeden z nich už na Old Trafford nepůsobí. Pryč z United už jsou i Wilfried Zaha a Amos, kteří seděli při propadáku mezi náhradníky.

Po debaklu sice nizozemský kouč vše omlouval tím, že nové mužstvo nelze postavit během měsíce. Ukázalo se ale, že nezapomíná a postupem času si to s viníky možná největší ostudy v historii United vyřídil po svém. V kádru „rudých ďáblů“ udělal doslova revoluci, kterou přežili jen David de Gea, Jonny Evans, Reece James a Nick Powell.

Přitom některé mladíky měla čekat na Old Trafford hvězdná budoucnost. Hodně se čekalo od mladého Švýcara Janka, zářit měl i Zaha. Ten do United přicházel s pověstí obrovského talentu, jenže nakonec odkopal za tým v Premier League jen 28 minut a už je zpět v Crystal Palace. Manažer Van Gaal prostě neodpouští.

Jak vypadala sestava Manchesteru United? De Gea - M.Keane, Evans, Vermijl - Janko (46. Perrara), Anderson, Kagawa (20. Januzaj), Powell 6 (57. Wilson), James - Hernández, Welbeck.

Na lavičce náhradníků zůstali: Amos, Zaha, McNair, Thorpe.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud