17. února 2015 • 15:30

Rooney filmoval? Kapitán Anglie by simulovat neměl, zuří experti

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wayne Rooney je simulant. V pohárovém utkání na půdě Prestonu nahrál penaltu. Tak by se kapitán Anglie a Manchesteru United neměl chovat, bouří se experti v Anglii. Z chování hvězdy „rudých ďáblů“ jsou zklamaní. Myslí si to třeba bývalý útočník Stan Collymore či Gary Lineker.



Manchester United vyhrál na půdě soupeře ze třetí ligy 3:1, ale dlouho se trápil. Už vyrovnávací gól United budil rozpaky, ale největší bouři přinesla třetí trefa týmu z Old Trafford. Ten vstřelil Wayne Rooney z penalty, kterou podle všeho sám nafilmoval.

VIDEO: Podívejte se na penaltový zákrok

Gólman Prestonu Thorsten Stuckmann mu padl pod nohy, ale útočníka nezasáhl. Ten se vychýlil z trasy a pak se skácel na zem. A sudí zapískal penaltu, z níž United pečetili postup.  Pokutový kop hned vyvolal řadu polemik.

„V tom utkání bylo hodně gólů, ale taky hodně kontroverzních výroků a simulace,“ napsal třeba v komentáři k zápasu na sociální síť twitter bývalý reprezentant Gary Lineker.

Rooney se za stavu 2:1 pro United dostal s míčem až před brankáře. Pokusil se ho obejít a upadl, aniž by se dostal do kontaktu s gólmanem. Sudí odpískal penaltu, ale třeba expert Stan Collymore byl na pochybách. Myslí si, že Rooney pád přihrál.

„Rooney by tohle neměl dělat, kvůli jeho postavení kapitána United i reprezentace Anglie,“ uvedl pro talkSPORT. „Dal si míč kolem gólmana, viděl, že se brankář rychle blíží a pak upadl. Byl to prostě podvod, už jsme se o tom bavili milionkrát,“ pokračoval Collymore. „Když si vezmete kapitánskou pásku, tak tohle dělat nesmíte. Jsem moc zklamaný.“

Názory expertů podpořil i bývalý hráč Prestonu Kevin Kilbane. „Nedošlo ke kontaktu. Rooney se jen snažil nechat tam nohu, aby to tak vypadalo a sudí to odpískal,“ zlobil se Kilbane.

Nicméně, manažer Prestonu Simon Grayson odmítl kritizovat Rooneyho, navzdory tomu, že věřil Stuckmannovi, že se kapitána United nedotkl. „Kontakt tam nebyl, ale neříkám, že to nebyl faul. Rooneyho akci ten souboj ovlivnil. V takové chvíli si to můžete vyložit, jak chcete,“ řekl Grayson. „Vyhýbal se našemu brankáři a udělal úhybný manévr. Já si nestěžuji.“

Gólman Prestonu se odvážně vrhá Rooneymu pod nohy, útočníka sice nezasáhl, sudí ale stejně pískl penaltu. Manchester United z ní pečetil vítězství na půdě Prestonu 3:1.
Gólman Prestonu se odvážně vrhá Rooneymu pod nohy, útočníka sice nezasáhl, sudí ale stejně pískl penaltu. Manchester United z ní pečetil vítězství na půdě Prestonu 3:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud