5. března 2015 • 08:10

Kolaps na trávníku Premier league! Útočník Gomis byl v bezvědomí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Swansea Bafétimbi Gomis zkolaboval během středečního zápasu anglické ligy s Tottenhamem. Devětadvacetiletý francouzský fotbalista byl ihned ze stadionu odvezen na testy do nemocnice, ale je v pořádku.



SESTŘIH Premier League: Tottenham - Swansea 3:2
Video se připravuje ...

"Chci vás všechny uklidnit ohledně mého zdraví," uvedl Gomis o několik hodin později na klubovém webu. "Nebylo to rozhodně tak nebezpečné, jak to vypadalo. Cítím se dobře," dodal.

Robustní útočník na začátku utkání zůstal ležet na trávníku a po zhruba čtyřminutovém ošetření byl odnesen na nosítkách s kyslíkovou maskou. Gomis poté nabral vědomí a komunikoval s lékařským týmem. "Preventivně odjel do nemocnice, ale hlavní je, že se cítí dobře," řekl po utkání novinářům trenér Swansea Garry Monk.

VIDEO: Gomis zkolaboval na hřišti

Bývalý hráč Lyonu už během své kariéry omdlel na hřišti několikrát, jednou se mu to stalo v roce 2008 při tréninku francouzské reprezentace. "Víme o tom, je to součást jeho zdravotní minulosti. Podrobil se všem možnám testům, má to co dělat s nízkým krevním tlakem," uvedl Monk.

Jeho svěřenec chtěl dokonce v utkání pokračovat, to mu však lékaři nedovolili. "Jsem zklamaný, že jsem dnes nemohl pomoci týmu, ale nyní už je všechno v pořádku," vzkázal Gomis z nemocnice.

Právě na londýnském stadionu White Hart Lane utrpěl před třemi lety srdeční zástavu tehdejší záložník Boltonu Fabrice Muamba, který se sice rychle zotavil, ale musel skončit s fotbalem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 3. • 20:45
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3:2
ONLINE
4. března
20:45
Swansea City
Swansea City
Góly

Domácí: 7. Chadli, 51. Mason, 60. Townsend

Hosté: 19. Ki Song-jung, 89. G.Þ. Sigurðsson

Sestavy

Domácí: Lloris – Walker, Dier, Vertonghen (C), Rose (78. Davies) – Bentaleb, Mason – Townsend (64. Dembélé), Eriksen, Chadli – Kane (76. Soldado).

Hosté: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Williams (C), Taylor – Ki Song-jung, Cork – G.Þ. Sigurðsson, Shelvey (73. Montero), Routledge – Gomis (12. Oliveira).

Náhradníci

Domácí: Chiricheş, Paulinho, Soldado, Vorm, Dembélé, Lamela, Davies

Hosté: Emnes, Britton, Amat, Oliveira, Montero, Rangel, Tremmel

Karty

Domácí: Dier

Rozhodčí

Oliver – Collin, Hussin

Stadion

White Hart Lane, London

Návštěva

34008 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud