5. března 2015 • 12:27

Jeden flus, druhý flus! Triumf United zastínil souboj plivanců

Autor: hyp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United urvali tři body v Newcastlu za výhru 1:0 gólem Ashleyho Younga z předposlední minuty, v Anglii však řeší především situaci z konce prvního poločasu. Možná bude mít dohru před disciplinární komisí.



SESTŘIH Premier League: Newcastle - Manchester United 0:1
Video se připravuje ...

Co se událo? Obránce Rudých ďáblů Jonny Evans čelí podezření, že plivnul na domácího útočníka Newcastlu United Papisse Cisseho, když se po vzájemném souboji zvedal ze země. Stejně tak je v hledáčku i postižený, neboť to vypadalo, že mu „kemr“ ihned stejným způsobem oplatil. Chrchle vzduchem létaly prokazatelně, jde však o to, kam měly mířit a na jaká místa dolétly...

„Ten incident jsem z lavičky neviděl, ale nedokáži si představit, že by něco podobného udělal,“ bránil svého hráče kouč Manchesteru Louis van Gaal.

Jeho protějšek John Carver se ke sřetu také příliš vyjadřovat nechtěl. „Tohle dělat nesmíte, ne? Je to jedna z nejhorších věcí ve fotbale. Ale nemůžu to komentovat, vím jen, že tam byla hádka u půlící čáry, nejprve se na to musím podívat,“ vysvětlil.

Útočník Newcastlu Cissé oplácel Evansovi stejnou mincí
Útočník Newcastlu Cissé oplácel Evansovi stejnou mincí

Bývalá hvězda Manchesteru United Paul Scholes se však jako komentátor BT Sportu hráče „rudých ďáblů“ zastal. „Myslím, že Jonny plival na zem. Znám ho a on není ten typ, co by udělal něco takového,“ hájila ho legenda nejúspěšnějšího anglického klubu.

„Kdyby to chtěl udělat, není zase tak těžké se trefit, ne? Stál od něj necelý metr. Co pak udělal Cissé je neodpustitelné,“ kritizoval.

A další bývalá fotbalová hvězda Steve McManaman se přidal: „Rád bych si myslel, že Evans plivnul na zem a nikoli na Cisseho. Jenže pak se Papiss Cisse postavil a flusl mu přímo na krk z asi patnácti centimetrů. To je absolutně nechutné,“ řekl.

Rozhodčí Anthony Taylor „plivancový incident“ neviděl, ale je pravděpodobné, že konfliktem se bude dodatečně zabývat fotbalová asociace. V minulé sezoně byl například za plivnutí na protihráče potrestán zákazem hraní na tři zápasy útočník Hull City George Boyd.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud