9. března 2015 • 23:20

Šílené kiksy! United popravil odchovanec a klukovina Di Maríi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hrál se fotbal jako řemen. V obrovském tempu, nesmlouvavým, ostrovním způsobem. Ve čtvrtfinále FA Cupu nakonec slaví postup Arsenal. Londýnský celek vyválčil výhru 2:1 na půdě nažhaveného Manchesteru United. Vítěznou branku "Kanonýrů" vstřelil po chybné rozehrávce Valencii útočník Danny Wellbeck, odchovanec z Old Trafford. Závěrečný nápor domácího souboru hodně otupil zbytečným vyloučením Angel di María.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Souboj jedněch z nejslavnějších klubů planety měl od prvních minut velký náboj. Na vedoucí trefu Monreala zareagoval pohotovou hlavičkou Wayne Rooney po nadýchaném obloučku Di Márii. V tu chvíli precizní nahrávač asi netušil, že bude jedním z hlavních viníků celkového neúspěchu.

Vítězná branka Arsenalu ale padla po hrubce jiného hráče United. V 61. minutě chtěl Valencia zahrát malou domů brankáři De Geovi. Zpětný pas ale postrádal razanci, ležérní přihrávku vystihl Danny Welbeck, prostrčil si balon kolem vyběhlého brankáře United a bez problémů skóroval.

Přitom Welbeck v Manchesteru vyrostl, ještě loni válel za United. Jenže klub se ho zbavil a anglický forvard nyní slaví sladkou odplatu, postup mezi čtyři nejlepší týmy FA Cupu s Arsenalem.

Rozháraní hráči United se v zápas dopustili ještě jedné, výrazné individuální chyby. Angel di María předvedl čtvrt hodiny před koncem zbytečnou klukovinu, která ho minimálně bude stát tučnou pokutu.

 

 

Nejprve přifilmoval pád po kontaktu s Ramseym, rozhodčí vytáhl žlutou za simulování. To se ale argentinskému reprezentantovi vůbec nelíbilo. Havního arbitra, který už byl otočený zády, zatahal za dres a dožadoval se vysvětlení. Jenže ten žádné smlouvání netoleroval. Naopak Di Maríovi ukázal druhou žlutou a poslal ho v 77. minutě ze hřiště.

"United mi přišli těžkopádnější, o jednoho hráče méně už si nedokázali vytvořit tlak. Jako kdyby nevěděli, co hrát, naopak Arsenal byl pohyblivější," poznamenal ve studiu Nova Sport bývalý gólman se zkušenostmi z Premier League Radek Černý.

Arsenal nakonec udržel vítězství 2:1 a slaví postup do semifinále FA Cupu. V něm se utká s lepším z dvojice Bradford - Reading, jejichž zápas skončil 0:0 a utkání se bude opakovat.

Angel di María obdržel dvě žluté karty za nesportovní chování
Angel di María obdržel dvě žluté karty za nesportovní chování

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud