23. března 2015 • 04:20

Šance pro Čecha? Courtois udělal superKIKS, Mourinho ho hájí

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

I na Thibauta Courtoise přijde slabá chvíle. Brankář Chelsea, který v této sezoně obsadil post jedničky místo Petra Čecha, ji zažil při nedělním utkání s Hullem (3:2). Od příchodu do týmu lídra Premier League ještě nikdy neudělal větší kiks, než při druhém gólu soupeře. Znamená to, že kvůli tomu vypadne ze základní sestavy? To se zdá nepravděpodobné.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 3. • 17:00
Hull City AFC
Hull City AFC
2:3
ONLINE
22. března
17:00
Chelsea FC
Chelsea FC
Góly

Domácí: 26. Elmohamady, 28. Hernández

Hosté: 2. E. Hazard, 9. D. Costa, 77. Rémy

Sestavy

Domácí: McGregor – Dawson (C), Bruce, McShane – Elmohamady, Livermore, Meyler (80. Quinn), Ramírez (80. Brady), Robertson (81. Aluko) – N'Doye, Hernández.

Hosté: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Luís – Fàbregas, Matić – Willian (80. K. Zouma), Ramires (61. Oscar), E. Hazard – D. Costa (75. Rémy).

Náhradníci

Domácí: Harper, Rosenior, Davies, Brady, Quinn, Sagbo, Aluko

Hosté: Čech, Zouma, Azpilicueta, Oscar, Rémy, Cuadrado, Loftus-Cheek

Karty

Hosté: Cahill, Matić

Rozhodčí

Michael Oliver – Hary Beswick, Jake Collin.

Stadion

Kingston Communications Stadium, Hull

Návštěva

24 598 diváků

Chelsea začala v Hullu skvěle a už po devíti minutách měla v kapse dvoubrankový náskok. V rozmezí mezi 26. a 28. minutou ho zase rychle ztratila. Před vyrovnávací trefou dostal Courtois malou domů od obránce Ivanoviče, ale ledabyle ji zpracoval a míč mu uskočil k nabíhajícímu Hernándezovi. Ten už měl snadnou práci a míč poslal do sítě. Pořádný trapas pro belgického gólmana.

Na sociálních sítích se začali fanoušci záhy ptát, jestli by nebylo lepší, kdyby příště dostal mezi tyčemi šanci Čech . Ten v pěti dosavadních startech v tomto ročníku anglické ligy nedostal gól. Courtois v 25 zápasech inkasoval pětadvacetkrát.

VIDEO | Sestřih zápasu. Courtoisova chyba v čase 0:50

SESTŘIH Premier League: Hull - Chelsea 2:3
Video se připravuje ...

Jakékoliv náznaky o změně brankářské hierarchie však nepřipustil trenér José Mourinho . „Courtois je velký hráč. Udělal chybu, ale nejdůležitější je, že nás podpořil ve správnou chvíli během druhé půle,“ odkázal Mourinho na tři rychlé a pohotové zásahy Courtoise, kterými si spravil náladu v 64. minutě.

A Mourinho nebyl jediný, kdo se Courtoise zastal. „To není o jedné chybě. Podstatné je, jak na ní odpovíte a to se Courtoisovi povedlo,“ tvrdil ve studiu televize Sky Sports legendární kanonýr Thierry Henry. Chelsea navíc zásluhou třetí trefy střídajícího Rémyho dotáhla zápas do vítězného konce. Courtois se proto o místo bát nemusí.

Thibaut Courtois si jde do branky pro míč, který tam po jeho chybě poslal Abel Hernandez
Thibaut Courtois si jde do branky pro míč, který tam po jeho chybě poslal Abel Hernandez

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud