10. dubna 2015 • 10:08

Mourinho zkritizoval Zlatý míč: Škodí fotbalu a myslí si to i Wenger

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Chelsea José Mourinho se pustil do kritiky prestižního Zlatého míče. Ocenění FIFA pro nejlepšího hráče světa podle portugalského kouče škodí fotbalu, protože upřednostňuje individuální výkony před týmovými výsledky.



"Pro mě je fotbal kolektivní sport," řekl Mourinho v rozhovoru pro deník Daily Telegraph. "Individuality jsou vítané, když pomůžou zlepšit tým. Ale musí pracovat pro kolektiv, ne kolektiv pro něj," dodal s tím, že podobný názor má i trenér Arsenalu Arséne Wenger.

"Je také proti a má pravdu, protože z fotbalu se čím dál víc vytrácí kolektivní pojetí a zaměřuje se na individuality," uvedl bývalý kouč Porta, Realu Madrid nebo Interu Milán. "Neustále poměřujeme individuální výkony a statistiky, kolik toho hráči naběhali..." přidal.

"Ale když naběháte jedenáct kilometrů a já jen devět, tak to neznamená, že jste hrát líp než já. Moje kilometry můžou být důležitější," prohlásil Mourinho. "Navíc když hvězda přijde do klubu, tak už tam tým je. Není to tak, že přijde a objeví tým jako Kryštof Kolumbus objevil Ameriku. Hvězdy musí přicházet, aby pomohly kolektivu," zdůraznil.

Kuriozity Premier League: Zoufalý Mourinho mlátil hlavou o zem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud