Jakub Dvořák
13. dubna 2015 • 04:57

Mourinho vychválil Čecha, i když nechytal. Co pro Courtoise udělal?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech nemusí chytat. Trenér Chelsea José Mourinho ho vyzdvihuje, i když sedí na lavičce náhradníku. Po výhře 1:0 nad QPR, se portugalský kouč rozplýval nad schopnostmi českého brankáře. „Čech je absolutně fantastický. Jeho přístup je úžasný,“ vykládal Mourinho po utkání. Proč ho chválil? Stačilo, aby Čech poradil při losování stran před zápasem.



Zdá se to až bizarní, ale je tomu tak. Český brankář poradil kapitánovi Chelsea Johnu Terrymu, kterou stranu má po losu vybrat, aby se Courtoisovi lépe chytalo. „Řekl našemu kapitánovi, kterou stranu má vybrat, aby Courtoise neoslňovalo sluníčko,“ prozradil Mourinho po zápase novinářům.

„A to nechytal. Myslel na Courtoise. Za takový přístup si Petr zaslouží první poslední,“ ocenil Čechovo chování kouč Blues po utkání, kdy Belgičan vychytal v brance čisté konto a pomohl týmu několika skvělými zákroky v prvním a ve druhém poločase.

VIDEO: podívejte se na zákroky Thibauta Courtoise

SESTŘIH Premier League: Queens Park Rangers - Chelsea 0:1
Video se připravuje ...

Především ten ve druhé půli byl důležitý a vypadal přímo jako vystřižený z dílny Petra Čecha, který vše sledoval na lavici náhradníků.

Po pěkném uvolnění se v pokutovém území Chelsea objevil Matt Phillips. Tvrdě vystřelil, ale Courtois vytáhl jeho pokus reflexivním zákrokem na brankové čáře a podržel Chelsea. Mourinho jen žasl. „Ten zákrok nám pomohl vyhrát zápas,“ rozplýval se nad jeho přínosem pro tým.

Courtois vychytal proti QPR čisté kontoFoto Reuters

Otázky samozřejmě směřovaly i na to, jestli portugalský trenér nepomyslel po Courtoisově chybě z minulého týdne na brankářskou výměnu. Mourinho ale razantně odmítl. „Během týdne, po utkání s Hullem, jsem mu řekl, že potřebujeme, aby nám pomohl k bodům nějakými zákroky, a přesně to dnes udělal.“

Chelsea nakonec porazila QPR díky brance Cesca Fábregase 1:0 a upevnila si svůj náskok v čele tabulky Premier League. Aktuálně, kdy zbývá šest kol do konce sezony, mají Blues sedm bodů před druhým Arsenalem a ještě k tomu utkání k dobru.

Brankář Thibaut Courtois se raduje s Branislavem Ivanovičem
Brankář Thibaut Courtois se raduje s Branislavem Ivanovičem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud