8. května 2015 • 15:55

Nesmí škodit! Čecha do Arsenalu nepustí, tvrdí bývalý kouč Chelsea

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi největší zájemce o Petra Čecha se řadí i Arsenal, velký rival Chelsea v anglické Premier League. Některá britská média dokonce považují přestup za velmi reálný. Nicméně Ray Wilkins, bývalý asistent trenéra "blues", tento transfer vylučuje. Podle něj je nereálné, že by Chelsea pustila Čecha na Emirates Stadium, kde by mohl škodit Mourinhově družině.



"Když se podíváte na přestupy Chelsea směrem ven v posledních letech, jako třeba Drogby, Anelky nebo Kaloua, všichni byli prodáni mimo Anglii. To aby nemohli škodit Chelsea v Premier League," řekl Wilkins.

Z toho odvozuje, že největší zájemce o Čechovy služby – Arsenal – má nejspíš smůlu. " Mourinho udělá s Čechem úplně to stejné (prodá ho do zahraničí)," pronesl Wilkins.

Jeho názor ovšem nabourává transfer Juana Maty, kterého Mourinho neváhal prodat k rivalovi do Manchesteru United za 37,5 milionu liber. Zmíněná trojice (Drogba, Anelka, Kalou) navíc neodešla ze Stamford Bridge za jeho éry...

TOP 5 zákroků Premier League: Parádní Čechův reflex na čáře
Video se připravuje ...

Wilkins přesto doporučuje Čechovi, aby zamířil do bohatého francouzského klubu Paris St. Germain. "Nevím, proč ještě nepředložili nabídku. Jejich gólman Salvatore Sirigu není dost dobrý," myslí si.

Čech působí v Chelsea od léta 2004, přičemž deset let byl nepřetržitě brankářskou jedničkou a posbíral mnoho trofejí. Tento týden si užíval čtyřdenního volna, které dal hráčům kouč Mourinho po definitivním zisku titulu. Český gólman toho využil k návštěvě Česka, kde si potřeboval vyřídit nový pas, a při té příležitosti se objevil i na zápase domácí reprezentace na hokejovém šampionátu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud