14. července 2015 • 10:30

Kapitán Arsenalu: Čech nezvolil lehkou cestu, ale už nyní nás pozvedl

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech neodchytal po přestupu z Chelsea za Arsenal ještě ani jeden zápas, přesto už svému novému týmu pomohl. Kapitán Arsenalu Mikel Arteta tvrdí, že příchod zkušeného českého gólmana dodal týmu víru v sebe sama. „Takové posily vždy pozvednou celý klub,“ chválí španělský záložník.



„Přestože vyhrál v Anglii i Evropě všechno, stále má velké ambice. Čech není pouze skvělým brankářem, přinese do týmu i zkušenosti a odhodlání,“ tvrdí Arteta, jež je v Arsenalu už od roku 2011.

Kapitán londýnského klubu si na Čechovi cení i další věci. „Odejít z Chelsea, kde byl legendou, nebylo snadné. Myslím, že by to v jeho věku udělal málokdo. Dokázal, že je stále hladový. Pro nás to je výborné.“

„Petr mohl jít do jiné země a jeho jméno by bylo v Premier League navždy spojeno z Chelsea. Byl by nezpochybnitelnou legendou. Takhle musí počítat i s kritikou od některých fanoušků Chelsea. Ale nemám pochyby, že to zvládne,“ dodává Arteta.

Po boku českého brankáře zatím absolvoval Arteta několik tréninků. A už stačil něco vypozorovat. „Na tréninku je velmi dobrý. Nechce si pouze užívat, chce nadále soutěžit a vyhrávat. Právě jeho touha pomohla Chelsea k mnoha titulům. Už nyní nás pozvedl.“

Arteta i celý Arsenal nyní doufají, že Čechova vítězná mentalita pomůže „Kanonýrům“ k vytouženému titulu v Premier League. Ten vyhrál naposledy v sezoně 2003/2004.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud