Hynek Preisler
23. července 2015 • 20:11

Ďábelský přestup United! Za Müllera nabízí Bayernu téměř tři miliardy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

V top 25 přestupech léta už má Manchester United čtyři posily, nejvíce ze všech klubů. A navrch může přidat toho úplně nejdražšího hráče! Nenasytní „rudí ďáblové“ údajně chtějí z Bayernu Mnichov hvězdného Thomase Müllera. Za mistra světa mají nabízet Bavorům až 2,7 miliardy korun.



Rudí ďáblové“ v tomto přestupním okně vskutku posilují až ďábelsky nenasytně. A ještě nemusí být konec. Podle ostrovních médií Louis van Gaal cílí do Bayernu Mnichov na hvězdu posledního mistrovství světa Thomase Müllera.

„Určitě nemůžu garantovat, že Müller zůstane. Ve fotbale se věci dějí velmi rychle,“ připustil kapitán Bayernu Philipp Lahm v Šanghaji, kde se německý klub připravuje. Nepotvrdil, nevyvrátil, kolotoč spekulací však více roztočil.

Ty ostatně přiživil i samotný kouč United Van Gaal, když fanoušky v minulém týdnu navnadil slovy o „překvapivém přestupu“. Po úterní výhře 3:1 nad San José Earthquakes v přípravném zápase v USA však svá slova malinko korigoval.

„Nevím, zda koupíme útočníka. Četl jsem, že tím překvapením má být útočník, ale tak jsem to neřekl. Počkejte a uvidíte,“ poznamenal k tomu.

Posily Manchesteru United

(hráč, pozice, odkud, za kolik) 

Morgan Schneiderlin

záložník, Southampton, 953 milionů korun 

Memphis Depay

útočník, Eindhoven, 730 milionů korun 

Bastian Schweinsteiger

záložník, Bayern Mnichov, 570 milionů korun 

Matteo Darmian

obránce, FC Turín, 490 milionů korun 

Na Old Trafford si na 25letého mistra světa údajně chystají sumu okolo 56 milionů liber, tedy přes dvě miliardy korun. A německý bulvární deník Bild dokonce spekuluje o částce 100 milionů eur, tedy zhruba 2,7 miliardy korun. Už i ta první suma by z Müllera udělala největší transfer horkého léta, ta druhá pak jednoho z nejdražších fotbalistů historie...

Jenže Bayern Mnichov se pětadvacetiletého ofenzivního univerzála vzdát nehodlá, pod smlouvou ho má až do roku 2019. Ostatně už po odchodu Bastiana Schweinsteigera na Ostrovy prezident bavorské klubu Karl-Heinz Rummenigge prohlásil: „Můžu všechny fanoušky uklidnit, že žádného dalšího hráče Manchesteru United neprodáme!“ Ale znáte to - nikdy neříkej nikdy...

U konce nejsou rovněž jednání United s Realem Madrid o gólmanovi Davidu de Geovi. A i v tomto případě jsou United pořádně lační. Pokud mají podle španělských médií na jeho odchod kývnout, chtějí výměnou obránce Sergia Ramose a brankáře Keylora Navase.

Přestupovou politikou Manchester United hlásá jasně: Chceme zpátky na vrchol! V minulé sezoně skončil až čtvrtý. Historicky nejúspěšnější klub Premier League má v aktuální TOP 25 největších změn dresů hned čtyřnásobné zastoupení, nejvíce ze všech: Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Matteo Darmian a Bastian Schweinsteiger.

„Tohle je Manchester. Všichni vědí, že se nespokojí s druhým, třetím či čtvrtým místem. Bude znovu chtít titul,“ nechal se slyšet bývalý slavný útočník a nyní komentátor Sky Sports Thierry Henry. „Čekám, že v nadcházející sezoně bude United titulu blízko, hodně blízko,“ dodal. Obzvláště, pokud by jim vyšel obchod léta s Thomasem Müllerem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud