13. srpna 2015 • 10:41

Mourinho chtěl vyhodit lékařku už před rokem! Ovlivňovala hvězdy Chelsea

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remíza se Swansea (2:2) a uspěchaný vstup na hřiště sympatické lékařky Evy Carneiro v závěru utkání byl pouze záminkou pro její vyhazov. Trenér José Mourinho, který situaci nezvládá a otočila se proti němu část fanoušků, se jí chtěl zbavit už před rokem. Hlavní důvod? Eva je žena, jejíž přítomnost v kabině ovlivňovala chování hráčů...



Mourinho po zápase se Swansea zkritizoval doktorku za to, že vyrazila v závěru úvodního duelu Premier League ošetřovat hvězdného Edena Hazarda, který následně musel opustit hřiště, ačkoliv nebyl zraněný. Prý tak připravila Chelsea o závěrečný tlak vstřelit vítěznou branku.

„Naše lékařka byla naivní a v tu chvíli jsme museli hrát v osmi hráčích v poli. Naděje na závěrečnou šanci byla pryč,“ čertil se Mourinho. Evě Carneiro vyčetl „slabý cit pro hru“. O pár dní později rozhodl, že lékařku vyhodí z lavičky. V realizačním týmu formálně zůstane, ale nebude mít přístup na lavičku během zápasů. Účastnit se nebude ani tréninků.

Hlavní doktorka fotbalistů Chelsea Eva Carneiro už nesmí na lavičku při zápasech
Hlavní doktorka fotbalistů Chelsea Eva Carneiro už nesmí na lavičku při zápasech

Ve skutečnosti se prý ale pravda skrývá jinde a incident v zápase se Swansea posloužil jen jako skvělá záminka. Duncan Castles, redaktor The Sunday Times, tvrdí, že Mourinho se chtěl zbavit Evy Carneiro dlouho předtím. Její vyhazov zvažoval více než rok. Ale asi jen nevěděl, jak ho provést. Castles se odkazuje na nejmenovaný zdroj, který má blízko k trenérovi Chelsea.

Co Mourinhovi konkrétně vadilo? O jejích lékařských schopnostech a kvalifikaci není pochyb, problém byl v tom, že je žena... Kabina Chelsea prý byla ovlivněna její přítomností, někteří hráči museli změnit své obvyklé chování v týmovém prostředí.

Mourinho se vždycky snažil eliminovat různé vlivy, které by mohly snížit jeho šance na vítězství. Dalším odstraněným "vlivem" je Eva Carneiro, sympatická lékařka...

2399857:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud