26. srpna 2015 • 04:58

Čechův trumf ve šlágru: Obranu Arsenalu si řídil španělsky

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat legendy! Tak by se dal shrnout vzkaz všech britských médií po vynikajícím představení Petra Čecha proti Liverpoolu. Brankář Arsenalu podle expertů ukázal mistrovskou reakci na své chyby z prvního ligového zápasu. Za povšimnutí stojí i další detail, český gólman komunikoval s obránci i španělsky.



Petr Čech se stal jednoznačně hlavní postavou velkého anglického šlágru. „Už v prvním poločase si zajistil titul muže zápasu,“ uznal po bezbrankové remíze trenér hostujícího Liverpoolu Brendan Rodgers. „Petr byl mimořádný,“ doplnil kouč Arsenalu Arséne Wenger.

Chvála se na Čecha snesla hlavně za dva skvělé zákroky. Nejdříve tygřím skokem zastavil Bentekeho střelu z malého vápna, poté fantasticky vytáhl Coutinhovu střelu na tyč. Není divu, že byl skoro ve všech hodnoceních britských deníků nejlepším hráčem Arsenalu.

Experti Daily Mail si všimli i další velké Čechovy přednosti. V utkání s Liverpoolem měl totiž před sebou v obraně dva Španěly (Bellerín, Monreal), Brazilce (Gabriel) a Angličana (Chambers). Díky jeho jazykové vybavenosti to ale nebyl žádný problém.

2413009:gallery:true:true

Když potřeboval posunout Bellerína, zařval na něj španělsky. Čechova inteligence, jazyková vybavenost a schopnost organizovat obranu byly důležitými důvody, proč se ho rozhodl Arséne Wenger v létě přivést z Chelsea.

Zatímco po prvním ligovém utkání proti West Hamu se na Čecha snesla vlna kritiky, nyní je zpátky na výsluní. Výkonem proti Liverpoolu zažehnal pochyby, nyní na to bude muset navázat. V Anglii ho každopádně opět považují za hrdinu.

2413172:gallery:true:true

Petr Čech byl jistý i ve vzduchu, takhle zasahoval před Bentekem
Petr Čech byl jistý i ve vzduchu, takhle zasahoval před Bentekem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud