25. srpna 2015 • 04:56

Čechovi se klaní hvězdy! Učaroval Anglii, tleskal mu i De Gea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro takové chvíle ho Arsenal kupoval. Petr Čech předvedl proti Liverpoolu fantastický výkon, zejména na konci prvního poločasu skvělými zákroky zachránil domácí tým před inkasováním a pomohl k bezbrankové remíze 0:0. Po rozpačitém úvodu v novém angažmá teď skvělé představení českého gólmana na Ostrovech patřičně ocenili. Na Twitteru mu mimo jiné uznale zatleskal i gólman David de Gea z Manchesteru United.



Pozorný, nechybující, v klíčovích chvílích naprosto precizní. Petr Čech odchytal proti Liverpoolu výtečný duel, na bezbrankovém skóre se on i liverpoolský Mignolet podíleli výraznou měrou.

Čechovy nejlepší momenty přišly na konci prvního poločasu. V rychlém sledu vychytal zblízka Bentekeho, následně po rohovém kopu zlikvidoval další pokus Liverpoolu. Před odchodem do šaten ještě konečky prstů famózně vytěsnil střelu Coutinha.

2413009:gallery:true:true

"Proč ještě nepadla branka? Jakto, že Liverpool nevede? Odpověď je jednoduchá - brilantní gólman Petr Čech," napsal po prvním poločase vedoucí fotbalového oddělení BBC Phil McNutty. "Čech odčinil chybu proti West Hamu, svůj tým drží v zápase," přidal se Steve Claridge z BBC 5.

Čech v prvním poločase čelil enormnímu tlaku, Liverpool na něj vyslal pět střel, tedy víc než zvládli "Reds" za první dva zápasy dohromady. Slova uznání pro českého gólmana měli i jeho brankářští kolegové.

David de Gea umístil na Twitter ke jménu Petra Čecha tleskající rukavice, s gratulacemi přispěchali i Shay Given (Stoke) a Ben Foster (West Bromwich). "Úžasný zákrok. Skvělí gólmani se dokáží oklepat ze svých občasných chyb," přidal se fotbalový expert Gary Lineker.

Čechovi zápas celkově vyšel, byť ve druhém poločase už tolik práce neměl. Zápas skončil 0:0 a český gólman se poprvé v lize za Arsenal opravdu vyznamenal. 

2413172:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud