10. září 2015 • 09:48

Vzpoura v United! Naštvaní hráči odmítají tréninky pod Van Gaalem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atmosféra v Manchesteru United evidentně postrádá spokojené souznění a radostné objímání. Podle britského deníku Times došlo už před několika týdny k ostré hádce mezi nejzkušenějšími hráči a trenérem Louisem van Gaalem. Kabině se nelíbí, jak přísný Holanďan mužstvo řídí, vadí jim i styl jeho tréninků.



Na Old Trafford prožili opravdu divoké léto. Louis van Gaal zavelel k razantnímu pročištění kádru. Neváhal se zbavit několika drahých hvězd ( Van Persie , Di María), naopak za velké peníze nakoupil nadané mladíky (Depay, Martial), přivedl i další posily (Schneiderlin, Schweinsteiger , Darmian). Zároveň neváhal zamést s Víktorem Valdésem, sága okolo Davida de Gey se táhla celé léto...

Velké změny zřejmě atmosférou v klubu pořádně otřásly. Podle renomovaného britského deníku Times se vzepřela skupina nejzkušenějších hráčů. Po tréninku prý došlo k otevřené konfrontaci s nizozemským koučem, celá scéna se měla odehrát před několika týdny.

Hráči náročnému kouči při vášnivé debatě vyčetli mnohé. Nejvíc jim prý vadí styl Van Gaalových tréninků a přezíravé chování, kterým bez mrknutí oka odstřeluje jednu hvězdu za druhou. Členové kádru také postrádají v přípravě větší pestrost a kreativitu, nelíbí se jim, že všemu dominuje jen přísná strojová disciplína.

2417790:gallery:true:true

64letý Holanďan spustil v klubu revoluci už během minulé sezony, nastala rozsáhlá obměna kádru. Premiérový ročník ale zvládl. S týmem se probojoval do Ligy mistrů, vrátil "rudé ďábly" zpátky na výsluní anglické ligy. Jenže místo, aby teď nastala fáze stabilizace, Van Gaal dál pokračuje v čistkách a velkých změnách.

Van Gaal dostal na léto znovu k dispozici přes sto milionů liber, utrácet mohl dle libosti. S nikým se nepáře a podle dostupných zdrojů se chová jako téměř neomezený vládce a diktátor.

Někteří hráči mu nemůžou přijít na jméno, gólmani Víctor Valdés či David de Gea by mohli vyprávět. Oba začátek sezony strávili na tribuně, u Valdése už asi není šance, aby se do kádru vrátil. De Gea poté, co krachl jeho přestup do Realu Madrid, nejspíš dostane novou šanci, možná v klubu podepíše dlouhodobou smlouvu.

United v lize odehráli čtyři zápasy (dvě výhry, jedna remíza, jedna prohra), jsou na pátém místě tabulky. Vstřelili ale pouhé tři branky a Van Gaalův výběr čelí kritice, že se na jeho zápasy nedá pořádně dívat.

2417577:gallery:true:true

2411353:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud