20. září 2015 • 16:04

Rozhodla červená, mrzelo Čecha. Potěšili ho fanoušci Chelsea

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze Stamford Bridge odjížděl s rozporuplnými pocity. Petr Čech měl radost ze sympatických reakcí domácích fanoušků Chelsea, kterí ho srdečně zdravili i po přestupu do Arsenalu. Na druhou stranu na něm porážka 0:2 zanechává hořkou pachuť. "Rozhodlo první vyloučení," vrátil se ke klíčovému momentu ze závěru prvního poločasu, kdy se po konfliktu s Costou pakoval ze hřiště Gabriel.



Arsenal hrál na půdě anglického mistra velmi dobře. Tak dobře, že jako hostující tým získával převahu a dostával se do nebezpečných situací. Jenže těsně před pauzou vypěnil mladík Gabriel a po strkanici s provokujícím Costou šel ze hřiště.

„Rozhodla ta první červená, protože Chelsea dostala výhodu přesilovky v celém druhém poločase a využila toho,“ hodnotil utkání Petr Čech na svých internetových stránkách. "My jsme v prvním poločase hráli dobře. Měli jsme zápas více méně pod kontrolou a domácí jsme nepouštěli do šancí. Jenže po přestávce už to bylo v deseti těžké."

Chelsea početní výhodu dokázala využít. Jako první se po standardce Fábregase trefil hlavou Zouma. Petr Čech byl bezmocný, byť někteří fanoušci na sociálních sítích řešili, zda brance nemohl zabránit včasným vyběhnutím.

2434880:gallery:true:true

Domácí definitivně rozhodli zápas v nastavení, kdy se tečovanou střelou prosadil Hazard . V té době už hrál Arsenal o devíti, vyloučený byl i záložník Cazorla. "Ve chvíli, kdy jsme si i v deseti začali vytvářet zajímavé pozice na vyrovnání, přišla druhá červená a nakonec i šťastný tečovaný druhý gól domácích,“ konstatoval smutný Čech.

Český gólman v zápase příliš práce neměl, v hodnocení britských médií přesto patřil k nejlepším hráčům Arsenalu. Včas a správně rozehrával, některé pokusy pozorně likvidoval. Byl také na začátku divoké strkanice, když uklidňoval rozezlenou dvojici Costa, Gabriel.

"V první moment dal rozhodčí žlutou Gabrielovi a Costovi. Přestal jsem sledovat, co se dělo dál, chystal jsem se rozehrát míč," popisoval Čech klíčový moment těsně před odchodem do kabin. "Potom jsem si všiml červené karty, ale víc to komentovat nemůžu, pořádně jsem to neviděl," omlouval se Čech, když se měl na stránkách Arsenalu vyjádřit k údajnému kopanci Gabriela do nohy útočníka Chelsea.

Čecha alespoň potěšila reakce domácích fanoušků. Příznivci Chelsea nezapomněli na svého dlouholetého gólmana, který je podepsán pod všechny úspěchy z éřey Romana Abramoviče. „Chtěl bych fanouškům moc poděkovat, přivítání bylo moc hezké. Stejně tak jsem rád viděl bývalé spoluhráče. Všechny jsem pozdravil a popřál hodně štěstí,“ dodal 33letý gólman.

Brankář Arsenalu Petr Čech se sklání nad bývalým spoluhráčem z Chelsea Edenem Hazardem
Brankář Arsenalu Petr Čech se sklání nad bývalým spoluhráčem z Chelsea Edenem Hazardem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud