21. prosince 2015 • 11:45

Zamíří Mourinho do United? Jeho kamarádi už mají jasno

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začalo v Premier League období velkých trenérských otřesů? Po odchodu Josého Mourinha z Chelsea je v ohrožení další velké jméno. Podle informací britských médií má kouč Manchesteru United Louis van Gaal poslední dva zápasy, aby zachránil svoji pozici. Jinak je pravděpodobný jeho pád a je možné, že na jeho místo přijde právě Mourinho.



Jen tři výhry z posledních 13 zápasů, pád z příček zaručujících postup do Ligy mistrů a naposledy další domácí selhání proti Norwichi. Manchester United se ocitl v útlumu a jeho trenér Louis van Gaal je pod palbou kritiky, přitom má k dispozici silný kádr nabitý posilami za miliardy. „Musíme držet při sobě a překnat tuto krizi,“ řekl po poslední ztrátě.

Navzdory tomu, že má smlouvu až do konce příští sezony, může na Old Trafford skončit mnohem dřív. Britská média se shodují, že čas na nápravu má Van Gaal už jen v následujících dvou ligových zápasech. V sobotu hrají United na půdě jedenáctého Stoke City, o dva dny později doma hostí Chelsea.

Pokud přijdou další ztráty, Van Gaal by se zřejmě musel sbalit. Kdo by přišel místo něj? Stále častěji se hovoří o Mourinhovi , který neplánuje po trpkém konci předchozího angažmá žádný přehnaný odpočinek. „Hned by po takové práci skočil. Minulý týden svým kamarádům řekl, že existují nabídky, které je nemožné odmítnout,“ napsal list Daily Mail.

Druhou variantou je v případě Van Gaalova vyhazovu povýšení dosavadního asistenta Ryana Giggse. Ten by tým vedl jako hlavní trenér do konce sezony, což je scénář, který v Manchesteru United zvolili už po odchodu Davida Moyese.

Anebo snad Van Gaal zachrání svoji budoucnost? Fanoušci se ani o Vánocích určitě nudit nebudou.

2534198:gallery:true:true

Manažer José Mourinho nemohl na fotbale chybět. Po předčasném konci v Chelsea zamířil na šlágr druhé ligy mezi Brightonem a Middlesbrough. Štěstí domácím nepřinesl, poprvé v sezoně prohráli - 0:3.
Manažer José Mourinho nemohl na fotbale chybět. Po předčasném konci v Chelsea zamířil na šlágr druhé ligy mezi Brightonem a Middlesbrough. Štěstí domácím nepřinesl, poprvé v sezoně prohráli - 0:3.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud