28. prosince 2015 • 22:21

Hvězdné války gólmanů! De Gea podržel Van Gaala, zářil i Courtois

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvonily tyče, brankáři se překonávali při vyložených šancích, střelci se pro změnu chytali nešťastně za hlavu. Pokud tohle měla být tečka za angažmá manažera United Louise van Gaala v Manchesteru United, pak byla parádní. Rudí ďáblové sice nevyhráli osmý zápas v řadě a fanoušci jsou možná vzteky bez sebe, ale po bezbrankové remíze s Chelsea nemůžou říct ani Ň. Na hřišti zářili nejvíc gólmani.



Hlavně, ať to není další nudná remíza, přáli si fandové United před šlágrem Premier League. United spolu s Chelsea jim ho splnili z poloviny. Zápas neměl po remíze 0:0 vítěze, ale že by byla na Old Trafford nuda, tak o tom nemůže být řeč. Od první minuty se bylo na co dívat.

Muži v rukavicích se snažili trumfovat, kdo předvede lepší zákrok. A také měli oba svou porci štěstí. Belgičan Courtois v bráně „blues“ si ho vybral už po třech minutách, kdy rána Maty zazvonila na břevnu a Chelsea měla kliku. Za chvíli to málem cinklo i na druhé straně. To si naskočil na centr obránce Terry a De Gea v tu chvíli zasáhl jako opravdový „rudý ďábel,“ když vytáhl míč nad břevno.

2542942:gallery:true:true

Báječná podívaná pokračovala. Old Trafford mohl rozjásat po ráně zblízka Martial, jenže v tutové šanci pálil jen do tyče. Na druhé straně čaroval pro změnu De Gea. Zlikvidoval ránu Azpilicuety, stejně jako tutovku Pedra.

Pak už málem zvedal červený tábor ruce nad hlavu při zakončení Herrery, ten pálil zblízka, ale byl tísněný. I to možná pomohlo tomu, že Courtois fantasticky zasáhl a nepustil ránu do sítě. Pak se kotel na Old Trafford dožadoval penalty, když míč drnkl o ruku Williana, ale sudí nepískal.

Po hodině hry měl možná nahnáno De Gea, na kterého se hnal osamocený Matič. V rozhodující chvíli mu ale poskočil balon, a tak rána prosvištěla mimo branku a skóre se neměnilo. Manchester United také šlapal naplno až do konce, ale když v 86. minutě zazdil tutovku Rooney , bylo jasno. Old Trafford měl v pondělí dva krále – De Geu a Courtoise.

Na začátku šlágru mezi Manchesterem United a Chelsea mohl poslat "blues" do vedení stoper John Terry, ale ani on míč do sítě neprotlačil.
Na začátku šlágru mezi Manchesterem United a Chelsea mohl poslat "blues" do vedení stoper John Terry, ale ani on míč do sítě neprotlačil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud