10. února 2016 • 12:11

Mourinho prý prozradil: V létě jdu do United, je to hotová věc!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulacím je konec. José Mourinho bude od léta novým trenérem Manchesteru United. Oficiálně ještě nikdo informaci nepotvrdil, ale portugalský manažer se pochlubil přátelům, že na lavičce „rudých ďáblů“ nahradí v létě Louise van Gaala. S informací přišla anglická média. „Je to hotová věc,“ řekl prý známým Mourinho.



Mourinho je bez práce od prosince loňského roku, kdy předčasně skončil v Chelsea. A od té doby se o něm mluví v souvislosti s Manchesterem United. Jenže všechno se točilo jen v oblasti spekulací.

Nizozemec Louis van Gaal je na Old Trafford pod palbou kritiky. Tým hraje bídně, sice na tom není v tabulce nijak tragicky a ani na příčky, z nichž se lze dostat do Ligy mistrů nemá velkou ztrátu, ale vedení klubu i fanoušci chtějí, aby se tým prezentoval jinak.

Nizozemský manažer má na Old Trafford ještě rok smlouvu, ale teď to vypadá, že se bude balit v United dřív. Dostal možnost posílit tým podle představ, ale „rudým ďáblům“ se nedaří předvádět pohledný útočný fotbal. Stala se i takřka nevídaná věc, kdy fanoušci United na svůj tým po utkání nespokojeně bučeli.

Tlak na kouče narůstal a Van Gaal začal být podrážděný. Když se novináři zeptali na tiskové konferenci, jak je to s jeho odchodem a nástupem Mourinho, často neudržel nervy a vybouchl s tím, že jsou to spekulace a práce je jeho.

Teď se dá čekat, že válka s médii ještě nabere na intenzitě. Protože se bude rozebírat, jak bude fotbalová bitva v Anglii vypadat v příští sezoně, kdy by United měl trénovat Mourinho a městského rivala Citizens pro změnu Pep Guardiola. V Manchesteru City bude po sezoně pro změnu balit kouč Pellegrini. Mourinho a Guardiola k sobě chovají respekt, ale nikdy nebyli přáteli, o to bude jejich soupeření pikantnější.

Však už proti sobě oba kouči stáli i ve Španělsku, kde Mourinho vedl Real a Guardiola Barcelonu. Rob Draper v Mail on Sunday napsal, že se střetnou nejen týmy ale i „super ega“ obou mužů. Ze šestnácti dosavadních duelů vyhrál Guardiola sedmkrát a Mourinho třikrát, zbytek zápasů skončil nerozhodně. Trofejí na konci sezony ale slavil víc Mourinho.

Média také uvádějí, že legenda Manchesteru United Bryan Robson, vyzvala současného asistenta Ryana Giggse, aby tým United trénoval sám jako hlavní kouč. „Jsem si jist, že by Ryan odvedl skvělou práci. Je to tichý kluk, ale jinak nevidím problém, proč by nemohl trénovat United. Vždy o všem hodně přemýšlel, tvrdě pracoval. Nebál bych se toho a zkušeností má už taky dost,“ řekl Robson pro The Sun.

„Hodně se mluví o Guardiolovi, že je inteligentní a má skvělé fotbalové myšlení. Ryan se od něj ale v ničem neliší. Jen potřebuje dostat šanci ukázat, co umí. Je v klubu spoustu let, zažil práci sira Alexe Fergusona, teď je tam s Van Gaalem. Ví, co se od něj čeká,“ dodal.

V Manchesteru United jsou připravení na to, že se bude měnit trenér. Dokonce už vědí, kdo usedne na lavičku týmu z Old Trafford. V prodeji jsou šály se jménem Josého Mourinha.
V Manchesteru United jsou připravení na to, že se bude měnit trenér. Dokonce už vědí, kdo usedne na lavičku týmu z Old Trafford. V prodeji jsou šály se jménem Josého Mourinha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud