23. února 2016 • 16:40

Další velký přestup? O Kucku má zájem Leicester, píší v Itálii

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Juraj Kucka a Premier League? Od léta klidně reálné spojení. O slovenského reprezentačního záložníka AC Milán se podle informací serveru Calcio Mercato News zajímá lídr anglické ligy Leicester City. Přestup by mohl být realizovaný, kdyby Leicester postoupil do Ligy mistrů. V tom případě by AC mělo očekávat kompenzaci ve výši až osmi milionů eur.



Přes Spartu, Janov, AC Milán až do vyhlášené Premier League. O takové kariéře zřejmě slovenský záložník ani nesnil. Už od léta to však pro něho může být realita.

Slovenský záložník Juraj Kucka v dresu AC MilánFoto Profimedia.cz
Podle informací italského webu si Kucku vyhlédl trenér „lišek“ Claudio Ranieri. V případě kdyby klub dovedl až do Ligy mistrů, je schopen „rossoneri“ nabídnout částku pohybující se kolem 8 milionů eur (cca 216 milionů korun).

To by pro AC byla velmi zajímavá nabídka a zřejmě by na ní kývlo. Osmadvacetiletého středopolaře přivedlo z Janova za částku o pět milionů menší, tudíž by na transferu ještě vydělalo.

Přestup směrem do Leicesteru by dával smysl jak pro anglický tým, tak i pro samotného Kucku. Aktuální lídr Premier League bude potřebovat posílit kádr pro boje v evropských pohárech, které s největší pravděpodobností bude od příští sezony hrát.

V Itálii si slovenský záložník Juraj Kucka udělal jméno
V Itálii si slovenský záložník Juraj Kucka udělal jméno

A univerzální slovenský reprezentant, který zvládne odehrát post defenzivního štítu či ofenzivního záložníka, by se týmu hodil. Navíc hraje silový fotbal a jeho fyzické předpoklady jsou doslova předurčeny náročnému ostrovnímu stylu fotbalu.

Kucka přišel do AC v létě z Janova a pod trenérem Sinišou Mihajlovičem dostává na hřišti výrazný prostor. Celkem od roku 2011 odehrál v italské lize 143 utkání a vstřelil deset branek.

2595225:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud