2. března 2016 • 04:58

Skálákův první měsíc v Anglii: asistence, NEJ známka a velká tutovka

Autor: kah, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včera to byl měsíc, kdy se český reprezentační záložník Jiří Skalák vydal na své anglické dobrodružství do druholigového Brightonu, který má ambice na postup do Premier League. Zatímco v Synot lize patřil k tomu nejlepšímu, co mohla tuzemská nejvyšší soutěž nabídnout, v Brightonu si pomalu zvyká a adaptuje se do týmu. Za sebou má čtyři odehraná utkání, ve kterých posbíral celkem 113 minut a jednu gólovou asistenci.



V Boleslavi, odkud do Anglie odcházel, byl za hvězdu. Patřil mezi tahouny středočeského klubu. V druholigovém Brightonu je jeho pozice diametrálně odlišná. Je jeden z mnoha a o své místo musí bojovat v nabitém kádru.

I proto stihl český křídelník ve čtyřech zápasech odehrát pouze 113 minut. Na pravém kraji zálohy předvádí dobré výkony jedna z dalších zimních posil Anthony Knockaert, kterého si Brighton přivedl ze Standardu Lutych a na levé straně se daří Jamiemu Murphymu. Na svoji šanci tak musí pardubický rodák čekat.

Přesto už má za sebou v dresu „seagulls“ hned několik zajímavých momentů. V první utkání proti Boltonu (3:2) přišel na trávník sice až v 90. minutě, ale nastavovalo se přes šest minut a za tu dobu byl Skalák hodně vidět. Za stavu 3:2, kdy se domácí snažili udržet těsné vítězství, několikrát vybojoval standardní situaci a poctivě se vracel.

Záložník Brightonu Jiří Skalák v duelu s Cardiffem
Záložník Brightonu Jiří Skalák v duelu s Cardiffem

V základní sestavě nastoupil poprvé až v Cardiffu (1:4), kdy působil na levé straně zálohy. Zatímco většině hráčů utkání vůbec nevyšlo, Skalák se paradoxně předvedl. Byl hodně aktivní, často u míče a dokonce i rozehrál několik standardek. Hlavní akci však předvedl v 55. minutě, kdy si připsal gólovou asistenci po centru zleva.

Jeho dobrého výkonu si na Ostrovech okamžitě všimli. Deník The Sun mu udělil známku 7, což bylo nejvíc z celého týmu. Jeho debut byl navíc oceněn jako velice zajímavý.

VIDEO: Asistence Jiřího Skaláka v utkání proti Cardiffu

V posledním utkání proti Leedsu odehrál Skalák závěrečných 17 minut a opět byl vidět. Trenér Chris Hughton ho nezvykle poslal na hrot, kde působil s Jamesem Wilsonem, který v klubu hostuje z Manchesteru United. A vzájemná spolupráce nesla ovoce. Český reprezentant mohl dokonce oslavit první vstřelený gól, když se dostal do velké šance, kdy běžel sám na brankáře, ale zvolil komplikovanou kličku a stoper soupeře jeho akci překazil.

Celkově si však 23letý křídelník na Ostrovech zvyká dobře a do týmu Brightonu se podle zpráv, které na něho jdou, zapadl velice dobře.

VIDEO: Velkou šanci Jiřího Skaláka najdete na konci videa

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud