15. března 2016 • 04:35

Bony se v City propadá. Je až třetí volbou, předskočil ho mladík

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

LM ONLINE  CITY - KYJEV 20:45 | Půda pod Wilfriedem Bonym v Manchesteru City se začíná pomalu otřásat. Nejenže se urostlý útočník nedokázal trvale prosadit do základní sestavy, nyní už je dokonce až třetí volbou do útoku za talentovaným mladíkem Kelechim Iheanachem, který ho předčil v různých statistikách a dosud vstřelil víc branek než on.



Když si v prosinci minulého roku Bony stěžoval, že nerad sedí na lavičce a dostává přednost nerozehraný Agüero, dalo se jeho rozčarování ještě pochopit.

O několik měsíců později už ale proti rodákovi z Abidjanu mluví statistiky. Zároveň nebojuje o pozici útočníka číslo jedna, ale o pozici prvního náhradníka. Na jeho místo se totiž tlačí 19letý Nigerijec Kelechi Iheanacho.

V 26 zápasech nastřílel talent z akademie City už devět branek. Bony odehrál o zápas více, gólů ale má o jeden méně. Před sobotním zápasem na půdě Norwiche (0:0) prohrával i ve statistice, která ukazuje poměr potřebných minut na gólovou příležitost.

Bývalý hráč Sparty, Vitesse či Swansea potřeboval na šanci 85,1 minut, jeho mladší spoluhráč 57. Na frak dostával i v počtu naběhaných kilometrů. Zatímco Bony měl do soboty v průměru 9,3 kilometru, Iheanacho 12,8 za zápas.

2629075:gallery:true:true

I přesto ale dostal reprezentant z Pobřeží slonoviny šanci v základu, využít ji však nedokázal.  Angličtí experti i příznivci „citizens“ byli doslova šokováni Bonyho nízkou aktivitou na hřišti. Během 58 minut se dotkl míče pouze dvanáctkrát. Víc doteků (13) s balonem měl i brankář Joe Hart. Je vysoce pravděpodobné, že po takovém výkonu dostane v úterním osmifinále Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev (ONLINE 20:45 ZDE >>>) přednost jeho mladší kolega.

Přitom ještě v prosinci Bony tvrdil, že se hodlá o své místo porvat. „Nikdo není rád, když sedí na lavičce. O to více se pak musím snažit odevzdat maximum na hřišti a ukázat, že jsem lepší,“ řekl pro stanici Sky Sports. Nyní je však v nabitém kádru City až jako třetí volba. Alespoň statistické údaje to dokazují.

Anglický klub za něho zaplatil přes miliardu korun. V létě mu navíc ubyla konkurence, když tým opustili Stefan Jovetič s  Edinem Džekem  a přesto se Bony v Manchesteru trápí. V lednovém přestupním termínu se naskytla informace, že by se mohl vrátit zpátky do Swansea, ale žádný transfer se nekonal, jelikož vedení klubu odmítlo 27letého útočníka uvolnit.

Radosr z branek už tolik Wilfried Bony neprožívá
Radosr z branek už tolik Wilfried Bony neprožívá

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud