10. ledna 2016 • 20:50

Konec Bonyho trápení v City? Swansea chce svou hvězdu zpátky

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kam přišel, tam se stal miláčkem publika a také oporou. V našlapaném týmu giganta Manchesteru City však Wilfried Bony narazil. Ačkoliv dál střílí góly, je v konkurenci Sergia Agüera až na druhé koleji a není s tím spokojený. Britský deník The Sun přišel s informací, že vysvobodit se ho pokusí Swansea, odkud na Etihad Stadium před rokem za více než miliardu přišel.



„Nikdo není rád, když sedí na lavičce. O to více se pak musím snažit odevzdat maximum na hřišti a ukázat, že jsem lepší,“ tvrdil ještě před pár dny pro stanici Sky Sports útočník z Pobřeží slonoviny, který v letošní sezoně nastřílel ve 23 zápasech osm gólů.

Jenže chilský trenér Manuel Pellegrini v Premier League sází na systém s jedním hrotovým útočníkem a ten výsadně patří argentinskému kanonýrovi Sergiu Agüerovi.

V sobotním utkání FA Cupu proti Norwichi (3:0) sice zvolil nezvykle rozestavení se dvěma hroty, jenže Bony nebyl dostatečně fit, aby mohl do zápasu zasáhnout a tak pozici druhého útočníka obsadil nadějný mladík Kelechi Iheanacho a podílel se na jedné brance.

2541049:gallery:true:true

Ukončit paběrkování 27letého urostlého útočníka, má Swansea, které zkusí svojí bývalou hvězdu zlákat zpátky do svých řad. Trenér „citizens“ Manuel Pellegrini se prý Bonyho případnému odchodu nebrání.

Do City přestoupil v lednu minulého roku za částku, která atakovala miliardu korun. Takové finanční možnosti Swansea samozřejmě nemá, ale proslýchá se, že v případě kdyby si Manchester našel náhradu, pustí reprezentanta Pobřeží slonoviny za přijatelnou částku.

Swansea by se útočník, který by rozhodoval utkání, jako kdysi Bony, náramně hodil. Klub je v lize až na 17. místě a od sestupových pozic jej dělí pouhé dva body.

Společně s Bonym je na seznamu případných posil ještě zkušený Jermain Defoe ze Sunderlandu. S tím už velšský klub zahájil jednání a dokonce za 33letého útočníka nabízí střelce Bafétimbiho Gomise.

Wilfried v souboji s obráncem Koscielnym
Wilfried v souboji s obráncem Koscielnym

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud