23. března 2016 • 14:43

Beckham: Rashford osvěžil United. Na EURO nebrat, tvrdí Wright

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osmnácti letech odehrál za Manchester United pouze osm soutěžních zápas, jenže vstřelil v nich pět branek, což je pouze o tři méně než má na kontě letní posila Memphis Depay. Kouč Louis van Gaal objevil v mládežnické akademii obrovský talent. Naposledy mladý útočník úřadoval v neděli, kdy jedinou brankou rozhodl derby proti Manchesteru City (1:0). „Nadšení ve tváři, když skóruje do sítě našeho rivala, je přesně takové, jaké by měl hoch v jeho věku mít,“ napsala po utkání bývala ikona United David Beckham.



Vše to začalo 25. února v odvetě play off Evropské ligy proti Midtjyllandu. Trenér „rudých ďáblů“ Van Gaal poslal talentovaného mladíka na hřiště od prvních minut a Rashford se mu odvděčil dvěma vstřelými góly, které anglickému klubu pomohly k postupu do osmifinále.

O tři dny později přijel na Old Trafford Arsenal s českým brankářem Petrem Čechem v brance. Objev United byl opět v základní sestavě a opět pálil ostrými. Dvěma góly a jednou asistencí pomohl zničit „kanonýry“ a na Ostrovech se začalo mluvit o velikém talentu.

V neděli bylo v Manchesteru městské derby. Z výhry se radovali hostující United, kteří vyhráli 1:0. Po trefě Marcuse Rashforda. Anglický útočník si v 16. minutě přebral přihrávku od Juana Maty, mazácky obešel zkušeného stopera Demichelise a podél brankáře Joea Harta poslal míč do sítě City.

Obránce City Martína Demichelise obešel Rashford parádní kličkou a zavěsil
Obránce City Martína Demichelise obešel Rashford parádní kličkou a zavěsil

Fanoušci explodovali radostí. Jedním z nich byl i bývalý slavný záložník Manchesteru David Beckham . „Nadšení ve tváři, když skóruje do sítě našeho rivala, je přesně takové, jaké by měl hoch v jeho věku mít,“ napsala, bývala ikona United k příspěvku na Instagramu. „Je to osvěžující a příjemné vidět v týmu něco takového. Gratuluji, Marcusi, k dalšímu skvělému představení,“ dodal bývalý záložník Realu či LA Galaxy.

2638981:gallery:true:true

Euforii kolem 18letého mladíka však brzdí bývalý reprezentant a opora Arsenalu Ian Wright. „Vážně doufám, že fanoušci nezačnou s tím, aby ho Roy Hodgson povolal do seniorské reprezentace a vzal na EURO,“ řekl aktuálně televizní expert stanice BT Sport. „Zničili bychom ho. Musíme se poučit z chyb, které jsme napáchali v minulosti,“ dodal.

Narážel tím na případ záložníka Arsenalu Thea Walcotta. Ten byl v roce 2006, kdy mu bylo pouhých sedmnáct let, nominován pro světový šampionát v Německu a vynechal výběry do 17, 19 i 21 let.

„Šampionát proseděl na lavičce a od toho dne, kdy vstřelil Chorvatsku tři branky, jsme z jeho potenciálu neměli nic. Mám pro něj pochopení. Když měl dozrávat, získávat zkušenosti, tak nedostal příležitost,“ varoval Wright před možným scénářem, jakým by se mohla Rashfordova kariéra ubírat, pokud by postupně nedozrál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud